Gazete Emek- CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan İstanbul'a başlattığı 'Adalet' yürüyüşü 6. gününde devam ediyor. Kılıçdaroğlu'na birçok CHP'li milletvekili de eşlik ediyor. O vekillerden biri olan Musa Çam, dokunulmazlıkların kaldırılmasında 'evet' diyerek büyük bir yanlış yaptıklarını söyledi. 

CHP’li vekil, şöyle devam etti: “Dokunulmazlığım kaldırıldı ve şimdi yargılanıyorum. ‘Anayasa’ya aykırı ama ‘Evet’ diyeceğiz’ söylemi yanlış bir söylemdi. Bu nedenle ‘Evet’ oyu veren arkadaşlarımız da tarih itibariyle bu işin sorumluluğu altında. O dokunulmazlığın kaldırılması nedeniyle birçok milletvekili yargılandı ve tutuklandı.”

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasını hatırlatan Çam, “O dokunulmazlığın kaldırılmasına evet oyu vermek ve parmak kaldırmak tarihi bir hata ve yanlıştı. Bunu kabul etmemiz ve bir özeleştiri yapmamız gerekiyor. Bu yürüyüş bu özeleştiriyi de kapsayabilir” dedi.

HDP’yi davet etti

Sadece Berberoğlu için yürümediklerinin altını çizen ve yürüyüşün Berberoğlu’nun tutuklu bulunduğu Maltepe Cezaevi’yle sınırlandırılmaması gerektiğini belirten CHP’li vekil, “Silivri’den Edirne’ye, Kocaeli’ndeki F Tipi’ne kadar tutuklu bulunan, hangi partiden olursa olsun insanların yargısız infaz ile tutuklanmasına karşı gerekirse oralara gidilmelidir” diye konuştu.

Çam, HDP’nin de yürüyüşe katılarak destek vermesi gerektiğini söyledi.

Kaynak: Dihaber

Editör: TE Bilişim