Gazete Emek- Mahalle bekçileri kanunu görüşülürken, CHP'li vekiller Enis Berberoğlu'nun vekilliğinin düşürülmesini protesto amacıyla yavaş oy kullanma eylemi yaptılar.

MHP'liler, Devlet Bahçeli'nin uzun süre bekletildiği gerekçesiyle CHP'ye karşı yoğun tepki gösterdi. Daha sonra AKP'den muhalefetin söz hakkını engelleyen bir girişim geldi. AKP'nin bu tavrını eleştiren CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel'in konuşması ise MHP'liler tarafından engellenmeye çalışıldı. Özel'e MHP'li bir vekil tarafından yumruklu saldırı düzenlendiği bildirildi.

KALLEŞCE SALDIRI

Saldırının ardından Halk Tv'de canlı yayımlanan "Şimdiki Zaman Siyaset" programına bağlanan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, şunları söyledi:

"Arkadan kalleşce bir saldırıya uğradım. Herhangi bir yaralanmam yok. MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz arkamdan gelerek kalleşce saldırdı. Gözlüğümü yere düşürecek bir sarsıntı oldu. Yüzüme yumruk atmaya çalıştı. Hafif bir darbe aldım. Fakat benim saldırıya uğramamın ardından CHP'li milletvekilleri Kılavuz'u püskürttü. Kaba kuvvete başvuran bir anlayış ile karşılaşmak istemezdik. Biz Enis Berberoğlu için pasif bir yavaşlatma eylemi yapıyorduk. Kaba kuvvetli saldırının ardından oturuma ara verildi."

Özel, bu saldırının ardından yaşanan gerginlikte Kılavuz'un da darbe aldığını belirtti.

Kaynak: Halk Tv

Editör: TE Bilişim