Gazete Emek- CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediye başkanlarının görevden alınıp yerlerine kayyum atanmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Erdoğan'ın merhametsiz zulmüne her zaman karşı çıktık" dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak toplantı gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Diyarbakır, Van ve Mardin belediye başkanlarının görevden alınmasına tepki gösteren Öztrak, "Millet tarafından seçilen başkanların görevden alınması hukuki değil siyasidir. Seçimle gelen kayyumla gidecekse sandık anlamını kaybeder. Millet iradesiyle inatlaşılmaz. Biz CHP olarak hukukun üstünlüğünden seçme ve seçilme hakkının üstünlüğünden taraf olduğumuzu bir kez daha ilan ediyoruz" diye konuştu.

"ERDOĞAN'IN MERHAMETSİZ ZULMÜNE HER ZAMAN KARŞI ÇIKTIK"

"Millet iradesine ve sandığın namusuna yeni bir saray darbesi yapıldı" diyen Öztrak, şöyle devam etti:

"5 ay önce millet iradesiyle göreve gelen belediye başkanları bu sabah görevden alındı ve valiler kayyum olarak atandı. Ülkemizde belediye başkanı olmanın koşulları bellidir. Hukukun üstünlüğü yok sayılmıştır. Darbe döneminde ne yapıldıysa bugün de aynısı yapılmıştır. Biz adalet ve demokrasinin tarafındayız. Erdoğan'ın merhametsiz zulmüne her zaman karşı çıktık."

Kaynak: Birgün

Editör: TE Bilişim