Gazete Emek- Haklarında kesinleşmiş yargı kararları olduğu gerekçesiyle CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven ve HDP İstanbul Milletvekili Musa Farisoğulları’nın milletvekillikleri düşürüldü.

Milletvekilliği dürüşülen CHP'li Enis Berberoğlu, karar sonrası yaptığı açıklamada, "TBMM'de milletvekilliğim düşürüldü ve kalan cezamın infazına devam edilmesi kararlaştırıldı. Kalan 18 aylık cezam için teslim olacağım. Bu karar bana hiçbir şekilde sürpriz olmadı. Çünkü Türkiye'de demokrasi koşullarında düzelme yok. Bana da isabet edecek demokrasi piyangosu beklemek olmazdı. Genel Başkanımızın ifade ettiği gibi demokrasi için bedel ödenecekse önce CHP'liler öder" ifadelerini kullandı.

Muhalefetten karar sonrası sert tepki geldi.

Özgür Özel, CHP'li ve HDP'li üç ismin milletvekilliğinin düşürülmesini 'millet iradesine kumpas' olarak nitelendirdi. HDP Milletvekili Oya Ersoy ise, "Halkın seçtiği milletvekillerinin vekilliği talimatlı savcıların verdiği kararlar ile sarayın talimatı ile düşürüldü" dedi. SOL Partili Alper Taş, "Düşürülen, çiğnenen halkın iradesi. Darbeciler gidecek halkın iradesi mutlaka kazanacak" ifadelerini kullandı. TİP'li Barış Atay, karara ilişkin "Bu; tek bir adamın, kendini halktan ve halkın iradesinden üstün görmesidir" değerlendirmesinde bulundu.

Editör: TE Bilişim