Gazete Emek-HDP'nin Eş Genel Başkanları ve milletvekilerinin tutuklanmasının ardından CHP'den de ilk tutuklama geldi. CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu tutuklandı. 


MİT TIR’ları davasının sekizinci duruşmasında Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu tutuklandı. İstanbul 14. Ağır Mahkemesi, Berberoğlu’nu 25 yıl hapis cezasına çarptırırken davanın diğer şüphelileri Cumhuriyet gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Cumhuriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün dosyası davadan ayrıldı.

29 Mayıs 2015’te Cumhuriyet gazetesinde “İşte Erdoğan’ın Yok Dediği Silahlar” haberiyle ilgili açılan davada CHP milletvekili Berberoğlu, gazetede yer alan habere konu olan görüntüleri Can Dündar’a teslim etmekle suçlanıyordu.

Dava savcısı, 11 Ocak 2017’te verdiği esas hakkındaki Berberoğlu'nun "devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri siyasal veya askeri casusluk maksadıyla açıklamak" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılmasını istemişti.

Berberoğlu, “CHP’li milletvekili avcılığı yapılıyor” demişti

26 Kasım 2016’da görülen davanın üçüncü duruşmasında bu iddiaları reddeden Berberoğlu, Amerika’nın Sesi’ne yaptığı açıklamada “CHP’li milletvekili avcılığı” yapılmak istendiğini söylemişti.

O dönem CHP’nin İletişim ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olduğunu ve her gün onlarca gazeteci ile görüştüğünü belirten Berberoğlu, “Diyorlar ki ‘Can Dündar’ın kitabında bir solcu milletvekilinden aldım yazıyor. Biz de HTS kayıtlarına baktık orada sizinle konuştuğu görülüyor.’ Ben de ‘yalan’ dedim. Kitap çıkmadan aylar önce savcılık, Akşam gazetesine bir haber yazdırıyor diyor ki ‘Can Dündar’la Erdem Gül’ü desteklemeye Adliye’ye gelen milletvekillerinden biri Can Dündar’a bu belgeleri verdi’ ve beş CHP’li sayıyor. Birinci isim benim ismim. Elde kanıta benzer bir şey yokken CHP’li milletvekili avına çıkan savcılığın niyeti belli. İkincisi teknik arıza var; ben o tarihte milletvekili değilim. Bahsedilen devlet sırrı denen şey işportaya düşmüş. Hükümete yakın gazetelerde bile savcıların görüntü çektiği haberleri var,” demişti.

Berberoğlu siyasete atılmadan önce Hürriyet gazetesini yönetiyordu

7 Haziran 2015 ve 1 Kasım 2015 seçimlerinde CHP’den İstanbul milletvekili seçilen Berberoğlu’nun uzun bir gazetecilik geçmişi var.

1981 yılında Dünya gazetesi ekonomi servisinde gazeteciliğe başlayan Berberoğlu, Hürriyet, Cumhuriyet, Güneş, Radikal gazeteleri ile CNN-Türk’te yazar, yorumcu ve ekonomi müdürü olarak görev yaptı. 2010 yılında Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi iken Genel Yayın Yönetmenliği görevine getirilen Berberoğlu, 2014 yılının Ağustos ayında görevinden istifa etti ve CHP saflarında siyasete atıldı.

Editör: TE Bilişim