Gazete Emek- CHP MYK toplantısının ardından belediye başkan adaylarının belirleneceği Parti Meclisi toplantısına geçildi. Parti Meclisi, cezaevinde olan ve açlık grevi yapan CHP eski milletvekili Eren Erdem'e eylemini sonlandırma çağrısı yaptı.

CHP, 31 Mart yerel seçimlerinde göstereceği adaylara bugün toplanan MYK ve PM’de son şeklini verecek. Parti Meclisi toplantısına ihraç edilen eski CHP Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın bağışlanma talebinin de getirileceği konuşuluyor.

MÜZİKLİ KARTAL İTİRAZI

CHP MYK, belediye başkan adaylarının belirleneceği son kez toplanacak PM öncesi bir araya geldi. Toplantı için genel merkez binasına gelenleri Kartal Belediyesi için ilan edilen adayın değiştirilmesini isteyen bir topluluk karşıladı. Bina önünde ses sistemi kuran grup Kılıçdaroğlu şarkıları çalarak aday olarak açıklanan Gökhan Yüksel yerine 10 yıldır Kartal’da Belediye Başkanlığı görevini yürüten Altınok Öz’ün devam etmesini talep ettiler.

AYLİN NAZLIAKA SÜRPRİZİ

CHP MYK sabah saat 11.00’de başladı. Edinilen bilgiye göre PM’ye sunulacak aday listesine son şekli verilecek toplantıda bağışlanma talepleri kapsamında eski CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın af dosyası da gündeme getirilecek. CHP’de bir milletvekilinin Atatürk posterini duvardan indirdiği iddiaları üzerine partiden ihraç edilen Nazlıaka’nın daha önceki bağışlanma talebi PM’de görüşülmüş ve reddedilmişti. Eğer MYK’da kabul görürse Nazlıaka’nın dosyası üçüncü kez PM’ye sunularak oylanacak. Nazlıaka’nın ismi en son Etimesgut Belediye Başkan adaylığı için geçmişti.


REDDEDİLEN ADAYLAR YENİDEN LİSTEDE

PM’ye bir önceki toplantıda reddedilen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ile Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadan yeniden sunulacak. Salt çoğunluk sağlanamadığı için Kadıköy Belediye Başkan adayı Şerdil Odabaşı için de PM’de yeniden oylama yapılması bekleniyor. CHP MYK toplantısının uzaması nedeniyle, PM toplantısı saat 15.00’e alındı.

BEYOĞLU İÇİN ALPER TAŞ’IN İSMİ PM’YE SUNULDU

PM onayına sunulacak MYK listesinde İstanbul Maltepe için mevcut belediye başkanı Ali Kılıç, İzmir Buca için Suat Nezir’in yer aldığı öğrenildi. Adana Seyhan için önerilen isim ise Akif Akay oldu. İstanbul Beyoğlu için beklendiği gibi PM’ye sunulan isim ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş oldu.

İzmir Bayraklı için son PM’de Cevat Durak sunulmuş ama yapılan oylamada reddedilmişti. Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu, Bayraklı adayını belirlemek için yetki talep edecek.

CHP PM’DEN EREN ERDEM BİLDİRİSİ

CHP Parti Meclisi cezaevinde tutuklu bulunan ve açlık grevi yapan CHP eski milletvekili Eren Erdem için bildiri yayınladı.

Bildiride, “Halkımız bir çığlığa dönüşen sesini duydu. Dört duvar arasına sıkıştırılmak istenen adalet özlemine şahit oldu. CHP PM üyeleri olarak sesine ses olacağımızı, davanın her adımını dün olduğu gibi yarın da takip edeceğimizi ilan ediyor, açlık grevini sonlandırmanı istiyoruz” denildi.

Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim