Gazete Emek-CHP'li iki belediye Başkanı'nın görevden alınmasının ardından Aydın'da partisinin il kongresinde konuşan Parti Sözcüsü Bülent Tezcan çok dikkat çekici bir açıklamada bulundu. 


 CHP Sözcüsü Bülent Tezcan belediye başkanlarının istifası ile ilgili AKP’den partilerine “’Biz kendi işimize gelmeyen belediye başkanlarını istifa ettireceğiz, siz de istifa ettirin. İstifa etmezlerse savcılık, adliye yolu açılır” şeklinde bir pazarlık önerildiğini iddia etti. Tezcan AKP’nin bu teklifini “kirli bir pazarlık önerisi” olarak nitelendirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, partisinin Aydın İl Örgütü’nün kongresinde konuştu.

Tezcan, CHP’li Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve Belediye Meclis Üyeleri Hüseyin Avni Sipahi ile Çetin Kırışgil İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmasına değindi.

Tezcan, belediye başkanlarının istifaları ve soruşturmalarla ilgili bir iddia da ortaya attı.

AKP’den partilerine “’Biz kendi işimize gelmeyen belediye başkanlarını istifa ettireceğiz, siz de istifa ettirin. İstifa etmezlerse savcılık, adliye yolu açılır” şeklinde bir pazarlık önerildiğini söyledi.

Tezcan AKP’nin bu teklifini “kirli bir pazarlık önerisi” olarak nitelendirdi.

Bu öneriyi kabul etmediklerini belirten Tezcan şunları söyledi:

Biz bu kumpasa ortak olmayacağız. Belediye başkanlarımızı size yedirmeyeceğiz. Bize kirli bir pazarlık önerdiler. ‘Biz kendi işimize gelmeyen belediye başkanlarını istifa ettireceğiz, siz de istifa ettirin. İstifa etmezlerse savcılık, adliye yolu açılır’ dediler. Biz buna ortak olmadık çünkü belediye başkanlarımızın verilmeyecek bir hesabı yoktur. Belediye başkanlarını görevden almak halkın iradesine kumpas kurmaktır.

Editör: TE Bilişim