Gazete EmekŞırnak'ta düşen helikopterde üst düzey 13 askerin hayatını kaybetmesi siyasetin bir numaralı gündem maddesi oldu. CHP ve MHP'den gelen açıklamalarda helikopter kazalarının beraberinde bazı kuşkuları da getirdiği belirtildi. 


CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Şırnak’ta 13 askerin yaşamını yitirdiği helikopter kazasına ilişkin, “Ama bu çok artmaya, sıklaşmaya başladı. Bu konunun araştırılması gerekir. Şehitler bu ülke için canlarını veriyorlar, bizim de namus borcumuzdur ne olduğunu araştırıp tedbirleri almak” açıklamasında bulundu.

Yılmaz, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Helikopter kazasına da değinen Yılmaz, “Bu konunun araştırılması ve sonuçlarının güvenilir bilgi kaynaklarıyla hazırlanıp kamuoyuyla paylaşılması gerektiğini düşünüyorum. Ama bu çok artmaya, sıklaşmaya başladı. Kuşkular oluşuyor, ‘acaba birşey mi oldu?’ diyoruz. Teknik arıza mı başka bir husus var mı, bunların araştırılması gerekir. Ama bildiğimiz birşey yok, bilmek istiyoruz bizde” dedi ve ekledi: “Şehitler bu ülke için canlarını veriyorlar bizim de namus borcumuzdur ne olduğunu araştırıp tedbirleri almak, kazaysa bunu asgariye indirmek ve hiç olmamasını sağlamak.”


Şırnak’ın Şenoba beldesinde yüksek gerilim hattına çarparak düştüğü açıklanan helikopterde yaşamını yitiren 1’i tümgeneral 13 subay ve astsubay için bugün Şırnak’ta tören düzenlendi. Askerler daha sonra defnedilmek üzere memleketlerine gönderilirken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ‘kaza’ olarak açıklanan olayla ilgili adli ve idari tahkikat başlatılarak, geniş çaplı bir soruşturma yürütülmesini istedi.

Bahçeli  konuya ilişkin yaptığı açıklamada, sık sık helikopter kazalarının meydana geldiğini ifade ederken, dün meydana gelen helikopter kazasının en ufak ayrıntısına kadar incelenerek bütün yönleriyle aydınlatılması temennisinde bulundu.

Bahçeli’nin, helikopter kazasına ilişkin açıklaması şöyle:

Türk milleti, ne hazin bir tecellidir ki, felaketten felakete koşmakta, acı üstüne acı yaşamaktadır. Ardı arkası kesilmeden alınan kara haberlerden dolayı milletimizin gözü yaşlı, gönlü yaslı, gövdesi yanıktır. Dün Şırnak Şenoba Tugay Komutanlığından kalkış yapan ve içinde Kato Dağı’nı hainlere dar eden uzman çavuşundan tümgeneraline kadar onüç şerefli Türk askerini taşıyan AS 532 COUGAR tipi bir helikopter, kalkışından kısa bir süre sonra kaza kırıma uğramıştır. Sonuç itibariyle Yarbay Songül Yakut kardeşimizin de aralarında bulunduğu onüç kahramanımız şehit düşmüştür. Bu elim ve yürekleri kavuran kazanın, mezkûr helikopterin yüksek gerilim hatlarına takılmasından kaynaklandığı ifade edilmiştir. Diyarbakır Lice Köyü kırsalında üç Mehmedimizin şehit, ikisinin de yaralanmasından hemen sonra Şırnak’ta vuku bulan felaket ülkemizi baştan ayağa sarsmış, milletimizi derinden yaralamış ve gönülleri yangın yerine çevirmiştir. Şimdi vakit yurdumuzun dört bir yanında şehitlerimize son görevlerimizi yerine getirme, onların hatıra ve emanetlerine sahip çıkma vaktidir.


 Şırnak’ın Uludere ilçesi Şenoba beldesindeki feci kaza kırımın en ufak ayrıntısına kadar incelenerek adli ve idari tahkikatla genişletilip bütün yönleriyle aydınlatılması en acil tavsiye ve temennimdir. Nitekim sık sık meydana gelen ve evlatlarımızın şehadetine neden olan helikopter kazaları milletimizin kafasında soru işaretlerine yol açmış, kuşkuları artmıştır. Bu itibarla her ihtimal hesaba katılarak, her iddia dikkate alınarak Şırnak Şenoba’dan Türkiye’nin üzerine düşen çığ kaldırılmalı, bundan sonra benzeri keder verici, milli vicdanları heder eden vakaların yaşanmasının önüne geçilmeli, önü de kesilmelidir. Aynı şekilde terörle mücadele korkusuzca, kararlıca, karanlıkları yırtarcasına sürdürülmeli, caniler mahv-ı perişan edilmelidir. Milliyetçi Hareket Partisi terörizmle adı konmamış savaşa sonuna kadar destek vermeye, milletiyle, devletiyle yan yana durmaya devam edecektir.”

Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim