Gazete Emek- Tutuklu yakınlarıyla birlikte gözaltına alınan avukat ve gazetecilere destek vermek için adliye İstanbul Adliyesi önüne gelen CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'na "CHP açlık grevlerini neden gündemine almıyor?” sorusu soruldu.

Ailelerle bir süre sohbet eden Tanrıkulu, sonrasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, gözaltına alınan annelerin tek isteğinin cezaevlerindeki çocuklarını yaşatmak olduğunu belirtti. Tanrıkulu, yasaların uygulanması durumunda açlık grevlerinin son bulacağını ifade etti. 

‘BAKANLIK KENDİ ÇIKARDIĞI GENELGELERİ, YASALARI UYGULAMIYOR’

Adalet Bakanlığı’nın kendi çıkardığı genelgeleri, kendi çıkardığı yasaları uygulamadığını söyleyen Tanrıkulu, “Bu nedenle cezaevlerinde açlık grevleri var, ölüm oruçları var. Cezaevlerinde kalan hiçbir tutuklunun, hükümlünün ölmemesi gerekiyor. Ancal maalesef şimdiye kadar cezaevinde kalan 8 kişi yaşamlarına son verdi” dedi.

Adalet Bakanlığı’na çağrıda bulunan Tanrıkulu “Annelerin hiçbir biçimde gözaltına alınmaması lazım. Hiçbir biçimde adliyeye sevk edilmemeleri lazım. Ama şimdi tutuklamaya sevk edildiler. Çağlayan Adliyesi’nde uzun zamandır ne hukuk var, ne adalet var” ifadelerini kullandı.

Bu açıklamalarının ardından gözaltındaki annelerin kimi yakınları, “CHP açlık grevlerini neden gündemine almıyor. Hiçbir yerde bundan bahsetmiyor?” diye sorarak Tanrıkulu’na tepki gösterdi. 
Tanrıkulu ise, bu tepkilere “Medyada bize de yer verilmiyor. Meclis’te ise bu iş için uğraşıyoruz” diye yanıt verdikten sonra adliye önünden ayrıldı.

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim