Gazete Emek- CHP’li muhalifler olağanüstü kurultay sürecinin düğmesine bastı. CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün beraberinde parti kurullarından 5 kişi ile birlikte Meclis’te basın toplantısı düzenledi.


Kurultay için ilk imzaların atılmaya başlandığını söyleyen Tüzün şunları söyledi; “Sabah saat 08.30’dan itibaren kurultay delegelerimiz notere koşarak giderek imzalarını vermeye başlamıştır. Kurultayın adı Değişim ve Dönüşüm Kurultayı olacaktır. Burada çağrı heyeti olarak sembolik olarak duruyoruz. Demokrasi, Değişim ve Umut Kurultayı için imza atanlara şimdiden teşekkür etmek istiyorum.”

ÇAĞRI HEYETİNDE SEMBOLİK İSİMLER

Basın toplantısında Kurultay Çağrı Heyeti olarak partinin kurullarında görev alan 5 kişi de sembolik olarak yer aldı. Bu isimler CHP Parti Meclisi Üyesi Gaye Usluer, CHP Sakarya İl Başkanı Erdoğan Isır,  Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Kesimoğlu, Karasu İlçe Başkanı Nurhan Aydın, Gençlik Kolları Üyesi Deniz Kahraman oldu.

4 SAATTE 100 İMZA

Yaşar Tüzün, noterde imza veren 2 kişinin belgesini göstererek, “Şu saat itibariyle imzaların 100’ü geçtiğini tespit ettik, çok kısa sürede sayının tamamlanacağına inanıyoruz” dedi.

Olağanüstü seçimli kurultay yapılması çağrı metnini CHP Parti Meclisi Üyesi Gaye Usluer okudu. Sokrates’in “Bir şeyler değiştirmek isteyen insan, önce kendinden başlamalıdır” sözüyle metni okumaya başlayan Usluer, “Biz de önce öz eleştiri verelim” dedi, şunları söyledi:

CUMHURİYETİ LAYIKIYLA SAVUNAMADIK

Etkili bir muhalefet yapabilmiş olsaydık bugün sizlere bu çağrıyı yapmak zorunda kalmayacaktık. Göz göre göre gelen tek adam rejimine karşı Cumhuriyeti layıkıyla savunamadık. Cumhuriyet mitinglerini, Gezi eylemlerini, referandum kampanyasını ve Adalet Yürüyüşünü iktidar yürüyüşüne dönüştüremedik.

AYNI YÖNTEMLE FARKLI SONUÇ ALAMIYORUZ 

Yüzü otoriteye, adaletsizliğe, eşitsizliğe dönük bu rejimi değiştirmenin yolu, demokrasiye inanan milyonların desteğini alarak, önümüzdeki yerel seçimlerde partimizi başta büyük şehirler olmak üzere an fazla sayıda yerel yönetimlerde iktidara taşımaktan geçer. İşte bu nedenle tam da şimdi değişim zamanıdır. Bu değişim artık zorunludur ve önce kendi içimizde başlatmalıyız bu değişimi. Çünkü tam 9 seçimdir aynı yöntemleri uygulayarak farklı sonuçlar alınamayacağını yaşayarak gördük.

KILIÇDAROĞLU SİYASİ ÖMRÜNÜ TAMAMLADI

9 seçim kaybeden ve yaşanan yenilgilerde sorumluluk almaktan imtina eden partimizin genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve onun belirlediği yönetim anlayışı siyasi ömrünü tamamlamıştır. Artık müzik değişti, ayak da değişmek zorunda. Hiçbir şey olmamış gibi aynı siyaset anlayışı ile devam edemeyiz. 

Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim