Gazete Emek- CHP Genel Başkanı Koordinatör Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, partisi için siyaset ve ekonomideki iç ve dış gelişmelerle ilgili değerlendirme raporu hazırladı.

Toprak, DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları ile CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun milletvekilliklerinin düşürülmesinin muhalefete topyekûn kuşatmanın daha da farklı yöntem ve usullerle sürdürüleceğinin ilk işareti olduğunu söyledi.

Duvar’dan Serkan Alan’ın haberine göre Toprak raporunda, CHP ve HDP’li milletvekilliklerinin, vekilliklerinin düşürülmesi işleminin yanı sıra Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in HDP’nin kapatılmasına yönelik çağrısını da hatırlattı.

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan atamayla HDP’nin kapatılmasına yönelik çağrıların aynı tarihlerde gündeme geldiğine dikkat çeken Toprak, muhalefete dönük “karanlık planların” akıllara geldiğini ifade etti.

“Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı seçiminin yapıldığı ve Cumhurbaşkanının en yüksek oyu alan ilk beş aday arasından sondan ikinci gelen dördüncüyü Başsavcılığa atadığı günlere denk gelen vekillik düşürme ve parti kapatma çağrıları, önümüzdeki günlerde muhalefete dönük karanlık planların ve ülkemizin huzuruna, toplumsal barışa yönelik bazı hazırlıkların yapıldığını akıllara getirmektedir!”
Editör: TE Bilişim