Gazete Emek- AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'de yer alan tesettürlü kadınları vitrin mankenine benzetti.

Erdoğan, bugün Cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. CHP'de görev alan başörtülü kadınlar için "Oy almak için bazı yerlerde görüyorsunuz işte başörtülü birkaç kişiyi yanlarında adeta böyle vitrin mankeni gibi getirip koymak kimseyi artık aldatmıyor, geçti o işler" dedi.


CHP'nin eski Milletvekili Fikri Sağlar'ın, “Türban ayrı, başörtüsü ayrı... Türbanlı hâkimin tarafsız olacağından kuşkuluyum... Ben başörtüsüne değil türbana karşıyım..." sözlerine tepki gösterdi.

Erdoğan'ın konuyla ilgili söylediği sözler şöyle:

BAŞÖRTÜLÜ HAKİM TARTIŞMASI

Bu zat artık bu çağda yaşamıyor, çok gerilerde kaldı. Ne yazık ki CHP zihniyetinin faşizan anlayışının, geçmişte olduğu gibi, bugüne yansımasıdır. Bu faşist anlayış hâlâ yaşamını sürdürüyor. Bunları sorduğun zaman inanç özgürlüğünden bahsediyorlar. Nasıl bir inanç özgürlüğü bu? Nasıl bir fikir özgürlüğü bu? Bırakın bu işleri... 40'lı 50'li yıllardaki CHP'nin olduğunu, yaşam tarzı olarak hâlâ insanların yaşam tarzlarına müdahale ettiklerini görmek istemiyoruz. Bay Kemal yanına iki tane başörtülü alıp milleti aldatma sürecini de bıraksın. Yanına 20 tane başörtülü koysan, artık senin kim olduğunu, ne olduğunu gayet iyi biliyorlar. İnsanların başörtüsüyle uğraşmanın anlamı yok. Burada hakim, savcı, polis, her kurumunda bunları görecekler. Şartlar bellidir, şartların içinde, 'başörtülü olan hakim, polis olamaz' diye bir şey yok. Böyle bir şey var mı? Hangi kuruma hangi şartlarla gelinir bu bellidir. Bunlar çok şeyler görecekler daha. Kuralları bunların değiştirme hakkı, yetkisi yoktur. Oy almak için bazı yerlerde başörtülü birkaç kişiyi adeta vitrin mankeni getirip gibi koymak kimseyi aldatmıyor, geçti o işler. Bugün parlamentoda nice başörtülü bayanlarımız var. Bay Fikri, görmüyor musun bunları? Buralara kadar gelindi, daha çok mesafe alacağız, sen çağın dışında kaldın. Tabii Bay Kemal bir şey söyleyemiyor.  

Editör: TE Bilişim