Gazete Emek- Diyarbakır-Ergani-Elazığ Yolu Devegeçidi Köprüsü ve Bağlantı Yolları Açılış Töreni'ne video konferans ile katılan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Prof. Dr. Melih Bulu’yu rektör olarak atamasını protesto eden Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerini hedef almayı sürdürdü.
 
Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin “kayyum” olarak tanımladıkları rektör ataması için “rutin bir atama” diyen Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: “Rutin bir atamayı üniversitelerimizi karıştırmak için fırsata çevirenleri takip ediyoruz. Terör örgütü iltisaklı kişilerin en ön safta yer aldığı bu tür eylemlerin demokrasiyle hak arayışıyla, fikir ve ifade özgürlüğüyle ilgilisi yoktur.”
 
Erdoğan, sözlerinin devamında “Biz bu filmi 18 yıldır yüzlerce defa seyrettik. Biz bu kirli senaryonun aktörlerini vesayetin dayatmalarında, Gezi olaylarında esnafın malını mülkünü yağmalarken gördük. Bezmi Alem Valide Sultan Camii'ni işgal ederken bira kutularıyla nasıl işgalci hareketler yaparken gördük. Dünyada ve Türkiye'de herkes, her şeyin değişti. Bu köhne zihniyet yerinde sayıyor. Ülkeyi geriye döndürme gayreti içindeler”  ifadelerini kullandı.

Kaynak: MA 


 

Editör: TE Bilişim