Gazete Emek- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yerel Yönetimler Sempozyumu'nda açıklamalarda bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Bu sempozyuma katılan tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum. Bu sempozyumun 31 Mart Mahalli seçimleri öncesi düzenlenmesini de çok isbaetli buluyorum.

Türkiye son 5 yılda pek çok hadiseyi üst üste yaşadı. Eskiden beri özellikle de 2011'den bu yana, yönetim sistemimizin değişmesini ifade ettik. Koalisyonla geçen yılların ülkemize çok ağır maliyeti oldu.

İZBAN açıklaması

Baktık ki anlaşamıyorlar biz de 2 ay erteledik. Niye? Bizim derdimiz var ya. Orada vatandaşımızı ser sefil yapmaya hakkımız var mı?

Plastik poşetlerle ilgili bir savaş başlattık. Malum bin yıl toprak bunu eritemiyor, buna karşı bir savaş.

Belediye, meclis üyelerini oluştururken işi bileni almalı. Çevrecisi, hukuçusu, mimarı oalcak.

Ne olur ülkemizi katletmeyelim. İnsanoğlu toprağa yakın yaşamalı, toprağa uzak yaşamamalı. Araziyi iyi değerlendirirsek yer çok.

Bizim beldede amcaoğlunun kazanması lazım.

Kenevirden atlet, fanila dokunurdu. Çünkü teri emmesi çok farklı. Bize dost görünen düşmanlar ülkemden kenevir üretimini aldı. Biz şimdi keneviri dışarıdan ithal ediyoruz. Burada kenevire dayalı yapılması gereken bazı şeyler varsa o ithal ürünlerle yapıyoruz. Ama şimdi yeniden bu alanda inşallah Tarım Bakanlığımız bir çalışmanın içerisine giriyor ve bu adımları atacağız. Yeniden bunu üreteceğiz.

'BİZİM BELDEDE AMCA OĞLUNUN KAZANMASI LAZIM'

-Bizim beldede bizim amca oğlunun kazanması lazım Ankara'dan İstanbul'dan göç yapalım. Böyle bir şey olamaz. Bu işgalin farklı bir türüdür. Bu tür şeyleri İçişleri Bakanlığımız ile de daha yakın takibe alacağız. Bunun adı demokrasi değildir. Olmaz böyle şey. Kim oralarda yaşıyorsa seçimi onlar yapsın neticesine de herkes katlansın. Bunlar doğru şeyler değil.

-Şehir demek medeniyet demektir. Bazıları medeniyeti sadece fiziki yapı veya kültürel iklim olarak görür. Medeniyetin özünde inanç ve ahlak vardır. Modern dünyanın problemi medeniyetini inanç ve ahlaktan yoksun bir şekilde yükseltmeye çalışmasından dolayıdır.

-Denizlerimizin kenarlarını, orman alanlarını betona çevirme gayretinde olanlar var. Şu para var ya nelere muktedir, şu kapitalizm… Doğa şöyle olmuş böyle olmuş, umrunda değil.

Kaynak: Cumhuriyet

Editör: TE Bilişim