Gazeteemek- FETÖ soruşturması kapsamında tutuklananıp 3 gün sonra tahliye edilen Bülent Arınç’ın damadı Ekrem Yeter’in ifadesinin ayrıntıları ortaya çıktı.  

Yeter ifadesinde ‘Gülen’i  basından duyduğum kadarıyla biliyorum, yüzyüze tanışmadım. Arınç’ın ismini referans olarak kullanmadım’ dedi. KHK’yla Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nden ihraç edilen öğretim görevlisi Ekrem Yeter, dün yurt dışına çıkış yasağı konularak, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.



Yeter, ‘FETÖ’ üyesi olduğu iddia edilen hâkim ve savcı adaylarının isimlerini dönemin TBMM Başkanı Arınç’a iletip iletmediği yönündeki soruya da “Ben Bülent Arınç’ın damadı olduğum için çevremde bunu bilen vatandaşlardan bazı talepler geliyordu. Ancak bu talepleri kendisine iletmedim” yanıtını verdi. Yeter, Arınç’ın isminin ve kendisinin bazı kişilerce referans olarak kullanıldığı iddialarını da “Kesinlikle yapmadım” diyerek reddetti. Yeter, çeşitli tarihlerde İngiltere, Almanya, Hollanda, İspanya, İtalya, ABD, Dubai, Mısır ve Azerbaycan’a gittiğini, bu gezilerin de genellikle mesleki toplantılar için olduğunu söyledi.

Milliyet’te yer alan habere göre Başbakan eski Yardımcısı Bülent Arınç’ın damadı olan Ekrem Yeter, emniyette verdiği ifadesinde şunları söyledi:

Faizsiz bankacılık mantığı ile faaliyet yürüten Bank Asya’da hesabım bulunmaktadır. On yıldan bu yana hesabım aktiftir. Yatırımlarımı bu banka üzerinden de değerlendirdiğim olmuştur. 2014 yılı Haziran’da çocuğumun sünnet cemiyetinden gelen bu paraları bankaya 2015’te yatırmış olabilirim. 

17-25 Aralık sürecinden sonra bankadaki paramı çekerek araba aldım. İlerisinin ne olacağı belli olmadığından bu bankadan paramı çektim.

Kitaplar olduğunu biliyorum. Ancak okuduğumu hatırlamıyorum. Doktor olduğum için daha çok bilimsel yayınlar okuyorum. Bunu haricinde Kur’an-ı Kerim, meal ve risale okumayı tercih ediyorum.

Fethullah Gülen’i basından duyduğum kadarıyla biliyorum. Eğitim ve eğitim hizmetleriyle ilgilenen dini yapısı olan bir kişi olarak biliyorum. Kendisi ile yüzyüze veya başka türlü hiç bir irtibatım olmamıştır.

Yeter, “Konya’da bulunduğunuz süreçte FETÖ’nün mahrem sınıfının abiliğini yaptınız mı?” sorusuna, “Kesinlikle böyle bir şey söz konusu olamaz” yanıtını verdi. Yeter, alınan bir gizli tanık ifadesindeki “Abi olarak nitelendirdiğimiz Turgay Baz Ankara’da kardiyoloji bölümünde doktor olan Ekrem Yeter’in yanına gitmemi ve selamını iletmemi söyledi. Turgay Baz’ın bu konuşmasından Yeter’in cemaat mensubu olduğunu anladım. Hastanede Yeter’i buldum. Kendisine Turgay Baz’ın selamını söyledim ve sohbetlerimizi dile getirdim” açıklamasını da kabul etmedi ve kesinlikle hatırlamadığını ifade etti.

Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim