Gazete Emek- Yeni parti kurma hazırlıkları yapan AKP’li eski Başbakan Ahmet Davutoğlu bugün memleketi Konya Taşkent’te konuştu. Davutoğlu taraftarlarının iddiasına göre; AKP Konya ilk teşkilatı bu toplantının engellenmesi için çaba saretti ancak başarılı olamadı.

Konya Taşkent’te konuşan Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ı sert sözlerle eleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan geçen ay AKP İl teşkilatında yaptığı konuşmada, yeni parti hazırlıkları yapan Abdullah Gül, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’na sert sözlerle yüklenerek, “Birileri parti kuruyormuş. Bunları hiç kafanıza takmayın. Bu tür ihanetlerin içinde olanlar bedelini ağır öder” demişti.

odatv'nin aktardığına göre, Davutoğlu da konuşmasında Erdoğan’ın bu sözlerine atıf yaparak yanıt verdi ve şöyle dedi:

“Allahım bu boynu eğdirme. Hep dua ederim. Allah bundan sonra da eğdirmesin. Kimsenin önünde eğdirmesin. Baskı yapanların, tehdit edenlerin, bize ‘bedel ödeyecekler’ diyenlerin önünde de eğdirmesin. Biz bedelleri, dedelerimizin seferberliklerinden ödeye ödeye gelmiş bir nesiliz.”

"ÇALIŞMAYA BAŞLADIK"

Sözcü'nün haberine göre, kurulması beklenen yeni partiyle ilgili açıklamalarda da bulunan Davutoğlu, “Çalışmaktan kast edilen, siyasi bakımdan pozisyonu halka anlatmaksa çalışmaya başladık. Çalışmak dediğimiz halkın derin vicdanına hitap etmektir. Mesele siyasi tabakaya değil. AK Partinin derin vicdanına seslenmek. Milletimizin bizi iktidara taşıdığı vicdanı hepimiz çok iyi biliyoruz” diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet

Editör: TE Bilişim