Gazete Emek- Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM), “derhal serbest bırakılması” kararını vermesine rağmen Türk makamları ve yargısının bu karara uymaması nedeniyle tahliye edilmiyor.

Son olarak avukatları tarafından yapılan tahliye başvurusu “İngilizce metin” iddiası ile reddedildi. Mahkeme, AİHM kararının Türkçe tercümesinin tahliye başvurusuna eklenmemiş olmasını ret kararının gerekçesi olarak öne sürdü.

Türkiye gündemindeki yerini koruyan Demirtaş’ın annesi Sadiye Demirtaş, gazeteci Erdal Er’in YouTube kanalına konuk oldu ve bu süreçte yaşadıkları anlattı.

‘’BENİM ÇOCUĞUMU REHİN ALMIŞLAR’’

Kendini hiç iyi hissetmediğini söyleyen Sadiye Demirtaş, “Halkın ağacından meyve koparmayın, çocuklarıma yedirmeyin, haramdır, diye tembihlerdim hep. Şimdi de benim çocuğumu rehin almışlar, koymuşlar cezaevine ve diyorlar ‘teröristtir’. Benim çocuğum hiç ‘terörist’ olur mu” tepkisi dile getiriyor ve ekliyor:

Madem teröristti, nasıl Cumhurbaşkanı adayı oldu, ne diye milletvekili olup başkalarının hakkını savunmak için Meclis’e girdi o zaman.

Ameliyatlı olduğu için iki senedir oğlunu görmediğini söyleyen Anne Demirtaş, “Öyle kolay mı sanıyorsunuz yaşadıklarımı” ifadesini kullanıyor.

‘’O AVRUPA’YI TANIMIYORSA AVRUPA NASIL TÜRKİYE’Yİ TANIYACAK’’

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "AİHM kararı bizi bağlamaz" sözlerinin sorulduğu Sadiye Demirtaş, "Türkiye, Avrupa Birliği'ne nasıl girecek böyleyse? O Avrupa'yı tanımıyorsa Avrupa nasıl Türkiye'yi tanıyacak" diye soruyor.

‘’DÜNYA ALEM BİLİYOR, BENİM OĞLUM TERÖRİST DEĞİL’’

MHP Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin baskısıyla gelen af düzenlemesine gönderme yapan Sadiye Demirtaş, “Af çıktı ama katillere, hırsızlara, uyuşturucu satıcılarına çıktı” diyor.

“Bir tane siyasetçiyi çıkartmadılar” diyen Anne Demirtaş, “Şimdi de tutturmuşlar Selahattin teröristtir diye. Dünya alem biliyor, benim oğlum terörist değil” vurgusu yapıyor. 

Televizyon izlemediğini belirten Demirtaş, "O yalan haberleri izleyince tansiyonum yükseliyor ve çok üzülüyorum" diyerek sitemini dile getiriyor.

Kaynak: Ahval Gazetesi

Editör: TE Bilişim