Gazete Emek- Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "CHP'li vekilin Genelkurmay'ı ziyaretinden sonra dokunulmazlığın kaldırılmasına evet dediler" iddiasının ardından CHP'li İlhan Cihaner konuyla ilgili yorum yaptı.

Dokunulmazlıkların kaldırılması teklifinin yapıldığı dönem CHP içinde yönetimin evet oyu verilmesine yönelik kararına muhalif olan isimlerden biri olan CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner, Independent Türkçe'ye şu değerlendirmeyi yaptı:

"Dokunulmazlıkların kaldırılmasına yönelik teklifle ilgili Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, 'Anayasaya aykırı ama evet diyeceğiz' dedi. Bunun artçı sonuçları hale sürüyor. 17 Nisan 2017'deki referandumla Türkiye'de rejim değişti. Bunda dokunulmazlığa evet denilmesinin payı olduğunu düşünüyorum. HDP'li kadroların önemli bir kısmı tutuklandı ve referandum sürecinde sahada çalışma yapamadı. O süreçteki tutuma yönelik parti yönetiminde hala bir özeleştiri yapılmadı.

Editör: TE Bilişim