Gazete Emek-HDP'nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, cezaevinden gönderdiği mesajla, 9 partinin Kürt dilinin geliştirilmesi için aldığı ortak çalışma kararına destek verdi.


9 Kürt partisinin, asimilasyonun önlenmesi, Kürt dilinin geliştirilmesi, resmi dil olması ve okullarda öğretilmesi amacıyla ortak bir platform kurma kararına HDP'nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'tan destek geldi. 

Demirtaş, tutuklu bulunduğu Edirne Kapalı Cezaevi'nden gönderdiği mesajda, Kürtçe konusunda varılan ortak çalışma iradesinin diğer alanlarda da gösterilmesi dileğini dile getirdi.

KürTçe için ortak çalışma kararından sevinç duyduğunu ve kendisinin de Kürtçe'nin Kurmanci lehçesini öğrenmek için çalışmaya başladığını ifade eden Demitraş, çalışmasını heyecanla sürdürdüğünü söyledi. 

Demirtaş el yazısı ile gönderdiği 31 Ekim 2018 tarihli destek mesajında, "Kürt partileri olarak Kürtçe anadilimiz için almış olduğunuz birlikte çalışma kararını sevinçle karşıladık. Kürt dilinin eğitim, ekonomi, sosyal, siyasal alanlar dahil olmak üzere yaşamın her alanında özgürce, engelsizce kullanılması için yapacağınız her türlü çalışmayı canı gönülden destekliyor, sizleri kutluyoruz. Bu birlikteliğin başka konularda da beraber hareket etmenize vesile olmasını umuyoruz. Ben de cezaevinde Kurmanci dil çalışmalarına büyük bir heyecanla devam ediyorum. Hepinize içten selam ve sevgilerimi yolluyorum." ifadelerini kullandı.


29 Ekim'de Diyarbakır’da bir araya gelen Halkların Demokrasi Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Özgürlük ve Sosyalizm Partisi (ÖSP), Kürdistan Demokrat Partisi-Bakur (KDP-B), Kürdistan Demokrat Partisi-Türkiye (KDP-T), Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK), Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK), İnsan ve Özgürlük Partisi ile Azadî Hareketi temsilcileri, Kürt dilinin geliştirilmesi, resmi dil olması ve okullarda öğretilmesi amacıyla yapılan açıklamayla ortak bir platform kurmuştu. 

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim