Gazete Emek- HDP eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın T24’te konuk yazar olarak yazısı yayınlandı. Demirtaş, “Önümüzdeki seçimler; partiler, kimlikler, inançlar arasında değil, iyiler ve kötüler arasında olacak. İyilerin tarafındaysanız yeriniz bellidir, kararsız olmaya gerek yok” dedi.

Dört yılı aşkın süredir Edirne Cezaevi'nde tutulan eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, T24'te yayımlanan yazısında sıradaki seçimlerin "partiler, kimlikler, inançlar arasında değil, iyiler ve kötüler arasında" olacağını söyledi.

"Buradan yola çıkarak şunu net olarak söyleyebilirim: Önümüzdeki seçimler; partiler, kimlikler, inançlar arasında değil, iyiler ve kötüler arasında olacak. İyilerin tarafındaysanız yeriniz bellidir, kararsız olmaya gerek yok. İyilik ve kötülük tüm partilerde az çok vardır. Ben tüm partilerdeki "iyilik" yanlılarının seslerini yükseltmesi ve bir araya gelmelerinden söz ediyorum. Panellerde, televizyon programlarında, demokratik eylem ve etkinliklerde yan yana durmalı ve tüm siyasi partileri iyiliğin ittifakına zorlamalıdır. Buna kavramsal olarak "demokrasi ittifakı" da denilebilir. Bu şekilde, toplumu gerçek bir tercih yapma durumuna sevk etmeliyiz. Ak Parti'ye ve seçmenlerine de bu şekilde seslenmeliyiz" diyen Demirtaş, yazısında bir dizi soru paylaştı.

Selahattin Demirtaş'ın, "Evrensel ilkeler ışığında, günümüze ilişkin sorularla, iyiliğimizi azıcık test edelim" deyip sıraladığı sorular şöyle:

1- İnsanların Müslüman, Hristiyan, Yahudi, Ezidi, Süryani, Alevi, Caferi, Şafi, ateist vs olmalarına göre sizin için değerleri artıp azalıyor mu? (Dikkat edin lütfen, kendinize yakın hissedip hissetmediğinizi sormuyorum.)

A) Evet B) Hayır

2- İnsanların Türk, Kürt, Arap, Ermeni, Çerkes, Rum, Boşnak vs olmalarına göre sizin için değerleri artıp azalıyor mu? (Yine dikkat edin lütfen, kendinize yakın hissedip hissetmediğinizi sormuyorum.)

A) Evet B) Hayır

3- İnsanların baş örtülü, başı açık, sakallı, bıyıklı, şapkalı, takkeli, kipalı, sarıklı, şalvarlı, mini etekli ya da farklı cinsel yönelimli olmalarına göre sizin için değerleri artıp azalıyor mu? (Yine dikkat edin lütfen, yine kendinize yakın hissedip hissetmediğinizi sormuyorum.)

A) Evet B) Hayır

4- Kadına yönelik fiziksel, cinsel, psikolojik, ekonomik her türlü şiddete karşı mısınız?

A) Evet B) Hayır

5- Çalışanların emeklerinin sömürülmesine, kötü koşullarda çalıştırılmalarına, modern köleliğe karşı mısınız?

A) Evet B) Hayır

6- Doğanın katledilmesine, hayvanlara eziyet edilmesine karşı mısınız?

A) Evet B) Hayır

7- Rüşvet, yolsuzluk, kayırmacılık, israf gibi şeylere, devlet kaynaklarının üç beş yandaş müteahhite aktarılmasına karşı mısınız?

A) Evet B) Hayır

8- Emek vererek hak edenlerin yerine yandaşlığın esas alınarak atama yapılmasına karşı mısınız?

A) Evet B) Hayır

9- Adaletsizliğe, mahkemelerin siyasetin emri altında olmasına karşı mısınız?

A) Evet B) Hayır

10- Medyanın yalan iftira, hakaret dolu haberlerle algı operasyonları yapmasına, masum insanları linç edip milyarları cebe indirmesine, yoksulluk güzellemeleri yapmasına, medyanın neredeyse tamamının hükümetin kontrolünde olmasına karşı mısınız?

A) Evet B) Hayır

11- Sorunları konuşarak çözmek varken silah ve şiddet yoluyla "çözmemeye" karşı mısınız?

A) Evet B) Hayır

12- Devletin sadece tek bir kişi tarafından yönetilmesine karşı mısınız?

A) Evet B) Hayır

Kaynak: Bianet

Editör: TE Bilişim