Gazete Emek- HDP eski Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş ve HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in “PKK propagandası yapmak” suçlamasıyla yargılandıkları davada savcı Demirtaş ve Önder için 5'er yıla kadar hapis cezası istedi, duruşma 8 Haziran’a ertelendi.

Demirtaş ile Önder hakkında 2013’te İstanbul Zeytinburna’da Newroz kutlamalarında yaptıkları konuşmalar nedeniyle açılan davanın görülmesine bugün devam edildi.

İstanbul 26’ıncı Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Silivri Cezaevi Kampüsü karşısında bulunan 2 No’lu duruşma salonunda yapılan duruşmaya mazeret bildirerek katılmayan Demirtaş, duruşmaya SEGBİS ile katılmayı da reddetti.

Bunun üzerine mahkeme heyeti Demirtaş’ın başka mahkemedeki beyanını savunma olarak kabul ederek mütalaaya geçmek istedi.

Demirtaş’ın avukatları ise bu duruma itiraz ederek mütalaaya geçilmemesi gerektiğini söyledi. Bunun üzerine mahkeme başkanı avukatların salondan çıkartılması kararını verdi.

Avukatlar da salondan çıkmayı reddedince mahkeme heyeti salondan ayrıldı.

DURUŞMA 8 HAZİRAN’A ERTELENDİ

Daha sonra avukatlar duruşma salonundan çıkınca mahkeme heyeti salondaki geri döndü. Avukatlar salon dışındayken mütalaasını açıklayan duruşma savcısı Demirtaş ve Önder’in “PKK propagandası yapmak” suçlamasıyla 5’er yıla kadar hapis cezası istedi.

Mahkeme heyeti duruşmayı 8 Haziran’a erteledi.

Editör: TE Bilişim