Gazete Emek-HDP'nin tutuklu bulunan Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a mektup yazan Karikatürist Melih Gürler'e kullandığı ifadeler nedeniyle 10 ay hapis cezası verildi. 

 
Samsun Bafra T Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutulan karikatürist Melih Gürler’e HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a yazdığı mektup da “Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a hakaret” ettiği gerekçesi ile ceza verildi. Keskin Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada kararını açıklayan mahkeme, Gürler’in işlediği suçun sabit olduğu kanaatine vararak 10 ay hapis cezası verdi.

Kararda şu ifadelere yer verildi: “Sanık Melih Gürler’in üzerine atılı kamu görevlisi olan Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a yönelik olarak görevinden dolayı cezaevinden mektup yazmak suretiyle gıyabında hakaret suçunu işlediği sabit olduğundan 5237 Sayılı TCK’nin 61. Maddesi uyarınca suçun işleniş biçimi, suçun konusunun önem ve değeri, tehlikenin ağırlığı, sanığın amacı göz önüne alınarak, eylemine uyan 5237 Sayılı TCK’nin 125/1 Maddesi delaletiyle 125/3-a maddesi gereğince takdiren 1 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına. Sanığın geleceğinin olumsuz etkileneceği göz önünde bulundurularak cezasında 1/6 oranında indirim yapılarak 10 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına.”

Yine tutuklu Gürler’den 11 TL yargılama gideri ile Bozdağ’ın avukatının kefalet ücreti olan bin 980 liranın da tahsil edilmesine karar verildi.


Gürler, daha önce de “Beştepe Mahallesi. Külliye Sokak. No: 1 Kaçaksaray/Ankara” adresine Abdül Müttalip ismiyle göndermek istediği mektup nedeniyle “Cumhurbaşkanı'na Hakaret” suçlaması ile yargılanmış 1 yıl 6 ay hapis cezası verilmişti.

Kaynak: DİHABER

Editör: TE Bilişim