Gazete Emek- "Askeri unsurlarımızın Afganistan'ı terki düşünülemeyecektir'' diyen Bahçeli, Türkiye'nin Kabil Büyükelçisi ve diğer diplomatlarının ülkedeki varlığını sürdürmesi gerektiğini belirtti. MHP lideri, Afganistan'da bu duruma yol açanın ülkenin toplumsal denge ve değerleriyle oynayan emperyalist ülkeler olduğunu savundu.

Afganistan'da Taliban 20 yıl sonra başkent Kabil'i ele geçirdi. Taliban güçlerinin kentin dış mahallerine girmesi üzerine Devlet Başkanı Eşref Gani ülkeyi terk etti. Taliban, hiçbir direnişle karşılaşmadan kent merkezine girdi. Başkanlık sarayı ele geçirildi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yazılı açıklamayla Afganistan'da yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.



''YEGANE MÜSEBBİBİ EMPERYALİST ÜLKELER''

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

''Afganistan’ın bugünkü alacakaranlık tablosunun yegane müsebbibi, bu ülkenin özgürlük ve demokrasi getirme iddiasıyla toplumsal denge ve değerleriyle oynayan emperyalist ülkeler olmuştur.

''TALİBAN'LA GÖRÜŞMEK DAHİL HER SEÇENEK DİKKATE ALINMALIDIR''

Afganistan’ın iç barışa, toplumsal huzura ve siyasi istikrara kavuşması Türkiye için vazgeçilmez önemdedir. Askeri unsurlarımızın Afganistan’ı terki düşünülemeyecektir. Afganistan'dan dönmek demek Anadolu coğrafyasını tehlikeye atmak demektir. Kabil Büyükelçimiz ve diğer diplomatlarımız Afganistan’daki varlığını kararlılıkla ve kucaklayıcı bir vasıfla sürdürmelidir. Taliban'la görüşmek dahil her seçenek dikkate alınmalıdır.''


Kaynak: Dokuz8haber

Editör: TE Bilişim