Gazete Emek AKP Diyarbakır İl örgütünün aday tanıtım toplantısında kavga çıktı. Kavga çıktığı sırada Numan Kurtulmuş ve Mehdi Eker’de salondaydı.

AKP Diyarbakır İl örgütü, milletvekili aday tanıtım toplantısını gerçekleştirdi. Bir düğün salonunda yapılan aday tanıtım toplantısına Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır 1. Sıra milletvekili adayı Mehdi Eker ve il Başkanı Serdar Budak’ın katılımıyla aday tanıtım toplantısı gerçekleşti.

Tigris gazetesinde yer alan habere göre, tanıtım toplantısı sırasında AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker konuşurken, Bismil Gençlik Kolları üyesi bir grup tezahürat yaptı. Buna tepki gösteren İl Gençlik Kolları üyesi bir grup, “İlçelerin değil, genel slogan atın” şeklinde uyarıda bulundu. Slogan atma yüzünden İl Gençlik ile Bismil İlçe Gençlik kolları üyeleri arasında tartışma yaşandı. Tartışmanın büyümesi üzerine iki grup arasında kavga çıktı. Kavga sırasında salonda bulunan bazı AKP'li kadınlar beyaz tülbent açarak kavganın sonlandırılmasını istedi.

Kavganın çıktığı salona gelen polis grupları ayırmaya çalıştı. Arbede sırasında bazı polisler de etkilendi. Polis, kavgaya karışan 3 partiliyi gözaltına aldı. Ancak daha sonra partililerin devreye girmesiyle gözaltına alınan kişiler serbest bırakıldı.

Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim