Gazete Emek-Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Örgütü ve Yenişehir İlçe Örgütü binalarına polislerce baskın düzenlendi. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla yapılan ancak gerekçesi öğrenilemeyen baskında, her iki binada da arama yapılıyor. 

HDP Diyarbakır İl Örgütü ve Yenişehir İlçe Örgütü binalarında aramalar sürerken, partinin il ve Yenişehir ilçe eşbaşkanları hakkında gözaltı kararı olduğu öğrenildi. 
 
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla “yasadışı döküman” bulunduğu gerekçesiyle Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Örgütü ve Yenişehir İlçe Örgütü binalarına polislerce baskın düzenlendi. Zırhlı araçlar, polisler ve bariyerlerle ablukaya alınan partinin il ve ilçe binalarında milletvekilleri ve avukatların eşliğinde aramalar sürüyor. Aramalar sırasında bazı pankartlar ile bir çöp kovası ve fırça sapına el konulduğu belirtildi. 
 
Soruşturma kapsamında HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanları Hülya Alökmen Uyanık ve Zeyat Ceylan ile HDP Yenişehir İlçe Eşbaşkanları Kasım Kaya ve Remziye Sızıcı hakkında gözaltı kararı olduğu öğrenildi. Parti binalarında süren aramanın tamamlamasının ardından eşbaşkanların gözaltına alınacağı belirtildi.

Kaynak: Mezopotamya Ajans

Editör: TE Bilişim