Gazete Emek- Antep'te aday çıkarmayacaklarını belirten HDP Antep İl Eş Başkanı Müslüm Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkan adayı Celal Doğan'ı destekleyeceklerini söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Antep'te AKP-MHP adayı Fatma Şahin ile CHP-İYİ Parti adayı Ejder Demir'e karşı, Demokratik Sol Parti'den adaylığını açıklayan Celal Doğan'ı destekleyeceğini açıkladı.

Yerel seçim stratejilerine ilişkin konuşan HDP İl Eş Başkanı Müslüm Kılıç, Antep Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday çıkarmayıp partilerinin eski milletvekili olan DSP'nin adayı Celal Doğan'ı destekleyeceklerini ifade etti.

Antep'te 31 Mart seçimlerinde izleyecekleri stratejinin belirlenmesi noktasında 'Yerel demokrasi buluşmaları' adıyla düzenledikleri toplantılarda Antep'teki tüm toplumsal kesimlerle bir araya gelip görüş alışverişinde bulunduklarını söyleyen Kılıç, Antep halkının katılımcı ve birleştirici bir yerel yönetim sistemi istediği görüşüne vardıklarını dile getirdi.

'DEMOKRASİYE KATKI SUNMAK ADINA ADAY ÇIKARMAYACAĞIZ'

Bu talebe en uygun adayın Celal Doğan olduğunu söyleyen Kılıç, şöyle devam etti:

Celal Doğan'ın Antep'te yaşayan her kesime hitap eden bir aday olduğunu düşünüyoruz. Adaylık noktasında resmi açıklamayı yapmakla halkın beklentisine cevap verdi. HDP olarak Antep'te demokrasiye katkı sunmak adına Celal Doğan'ın aday olmasına sevindik. Demokrasiye destek sunma adına belediye başkan adayı çıkarmayıp, Doğan'ı destekleyeceğiz."

2004 yılında yerel yönetimin AKP'ye geçmesinden sonra Antep'in rant temelli imar politikalarıyla betonlaştığını ve kirlendiği söyleyen Kılıç, "3 dönemdir bu kenti yöneten parti şehrin kronikleşen sorunlarını çözmediği için sorunların daha da katlandığını görüyoruz. Bu genel sorunları ele aldığımız 3 dönemdir kenti yöneten AKP halkın taleplerine cevap olamamıştır" dedi.

Merkez ilçeler olan Şahinbey, Şehitkamil ile Oğuzeli ilçelerinde ve 7 taşra ilçede uygulayacakları seçim stratejisinin netleşmediğini aktaran Kılıç, "İlçe yönetimleri ve komisyonlarımızla toplantılarımızı sürdürüyoruz. Belediye meclis üyeliği listesi ve ilçe belediye başkan adayları noktasında belirlediğimiz isimler var. Ancak daha netleşen bir şey yok. En kısa süre içerisinde bu noktada da kararımızı halkımızla paylaşacağız" dedi. 

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim