Gazete Emek- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Etimesgut ilçe mitinginde 20 bin sözleşmeli öğretmenin atamasının 8 Şubat'ta yapıldığını söyleyerek, "Önümüzdeki günlerde 20 bin öğretmen atamasını daha gerçekleştireceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 31 Mart seçim propoganda çalışmalarını Ankara ve ilçelerinde sürdürüyor. Altındağ’da partililerine hitap eden Erdoğan, daha sonra Etimesgut ilçesine gelerek konuşma yaptı.

Erdoğan, burada 31 Mart’ta Cumhur İttifakı’na destek istedi.

Erdoğan konuşmasının sonunda önümüzdeki günlerde 20 bin öğretmen ataması yapılacağını kaydetti. Erdoğan’ın konuşmasının bitimiyle Milli Eğitim Bakanlığı, 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı için ön başvuruların, 26 Mart’ta başlayacağını bildirdi.

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

“Biz gönüllere girmek için çalışırken CHP ne yapıyor? Etimesgut’a burayla ilgisi olmayan Kılıçdaroğlu’nun avukatlığını yapan bir ismi aday olarak gösteriyor. Bu ismin FETÖ soruşturmasındaki şaibesine ne diyeceksiniz? Böyle bir aday göstermek bu ilçeye hakaret değil mi? Etimesgut 31 Mart’ta bunun hesabını sormayacak mı? Kandil’in verdiği talimatla PYD/YPG hep birlikte bu örgütü dıştan destekliyor. HDP ile CHP omuz omuza. Bunların yanında adı İYİ Parti ve Saadet. Dörtlü çete. Biz de bunların karşısına Cumhur İttifakı olarak çıkıyoruz. Aramızdaki fark işte bu kadar net. Yarın Cumhur İttifakı’nın resmen kuruluşunun 1. yıldönümü.

Mahalli seçimlerde Cumhur İttifakı’nı devam ettirme kararını aldık, hatta ittifak yaptığımız yerlerin sayısını çoğalttık. CHP’nin başını çektiği illet ittifakı FETÖ’den terör örgütlerine, adı iyi kendisi karmaşık partiyle kurduğu ittifak. Bunun adı ittifak değil iltihaktır, nereye terör örgütleriyle. Gelin öyle bir cevap verin ki, CHP Genel Merkezi’nden dahi duyulsun.”

“BEN KIRAATHANE DİYORUM CHP KUMARHANE ANLIYOR!”
“Ankara’yı 13 millet bahçesi yapacağız. Ama bunlardan CHP anlamaz ha! Ben kıraathane diyorum, o kumarhane anlıyor! Dervişin fikri neyse zikri odur. Gerçi bunlardan derviş olmaz ya! Cumhurbaşkanı olarak şahsım, büyükşehir olarak Özhaseki, öbür taraftan Enver Bey vereceğiz elele, Etimesgut’u farklı yere taşıyacağız.”

20 BİN ÖĞRETMEN ATAMASINI YAPACAĞIZ

“Bay Kemal senin zamanında yokluk kuyruğuydu. Bizim zamanımızda varlık kuyruğu. 31 Mart’a kadar bu iş düzeldi düzeldi. Nerede bir mahalle arasında market varsa onlarla anlaşacağız ve onlarla beraber bu yolculuğu sonuna kadar devam ettireceğiz. Milletimizin karşısına daima yeni projelerle çıkıyoruz. Bugün de insanlarımıza yeni bir müjde veriyorum. Geleceğimizin mimarı olan çocuklarımızın en güzel yetişmesi için eğitim ve öğretime daima öncelik verdik. 2019 bütçesinde aslan payını eğitime aldık. 20 bin sözleşmeli öğretmenin atamasını 8 Şubat’ta yaptık. Önümüzdeki günlerde 20 bin öğretmen atamasını daha gerçekleşeceğiz.”

Kaynak: Birgün

Editör: TE Bilişim