Gazete Emek- AKP, kuruluşunun 16. yılını kutluyor. En önemli kutlama ise Ankara Sincan'da yapıldı. AKP'nin kurucusu Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki Başbakan Ahmet Davutoğlu ve partililerin katıldığı kutlamaya eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise katılmadı. 

Etkinlik Ankara’daki Harikalar Diyarı adlı parkta düzenlendi. Açılışta İstiklal Marşı’nın ardından Kur’an okundu. Burada açılan sergide AKP’nin kuruluş sürecinin de anlatıldığı sergi açıldı. Serginin sonunda oluşturulan kütüphanede ise AKP tarafından bugüne kadar yayımlanan kitap, dergi ve broşürler ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmalarının yer aldığı kitaplar, almanaklar, AKP’ye ilişkin hazırlanan tezler, yerli ve yabancı yayınlar, misafirlere sunuldu.

Açılış konuşmasını AKP Sözcüsü Mahir Ünal yaptı. Ünal Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşı olmaktan ne kadar onur duyduğunu anlattı.

Partinin kurucularından ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, etkinliğe katılmadı

Yıldırım AKP’li olmayı tanımladı

Binali Yıldırım Başbakan ve AKP Grup Başkanı olarak ikinci konuşmayı yaptı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “siyasi yükselişinin nasıl engellenmeye çalışıldığını” anlattı.

Yıldırım AKP’li olmayı şöyle tarif etti:

“AK Partili olmak için mangal gibi yüreğin olacak, kefenini giyecek, namluya kendini siper edeceksin.”

Ardından Erdoğan konuştu ve partililere teşekkür etti:

"14 Ağustos 2001 yılında çıktığımız yolda bugün 16. yılımızı geride bıraktık. AK Parti teşkilatlarında yer almış kurucularımıza, bakanlarımıza milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza ile genel meclis üyelerimize mahalle ve köy temsilcilerimize tek tek ifade edemediğim dava kardeşlerimize şükranlarımı sunuyorum."


Konuşmasında AKP iktidarı boyunca yaptıkları yol, demiryolu uzunluklarını verdi. Erdoğan AKP’den önce “patikalardan yolculuk yapıldığını” öne sürdü.

Erdoğan açılış konuşmasının başında 2019’da yapılacak yerel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri için çağrı yaptı ve partiye yeni üyeler istedi:

"11 milyon üyemize Sincan'dan, Ankara'dan sesleniyorum; 2019'un Mart'ında 2019'un Kasım'ında bunu iki ile çarpmaya hazır mıyız? Bunu iki ile çarptığımız zaman bilesiniz ki devran farklı dönecektir. İnşallah Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Kasım 2019'da farklı dönecektir ve Mart 2019'da farklı gelişecektir."


2002’den 2017’ye AKP iktidarı boyunca yaşanan gelişmeleri anlatan Erdoğan, son günlerde partide gerçekleştireceğinin sinyalini verdiği değişikliğe yeniden değindi:

“İktidarın rehavetine de kapılmayacağız. Zaman zaman siz teşkilatımızda metal yorgunluğundan bahsediyorsunuz. Ben bu metal yorgunluğunun bir bahar yorgunluğu kadar kısa süreceğine inanıyorum. Yeter ki gönüllerimiz yorgun olmasın.”

Siyasette her türlü rekabete açığız. Madem başarının çıtası değişti bizim de bu değişimi hayata geçirmemiz lazım. Her kongrede teşkilatlarımızı bunların altındaki kurullarımızı belli oranlarda değişitirmek sureti ile yola devam ettik. Ancak bu kez çok köklü bir değişime ihtiyacımız var.

Yeni bir süreç.. Bütün bunlar bir tasfiye harekatı değil. AK Parti çatısı altında çalışmak için hiçbir ünvana gerek yoktur. 

Kaynak: Bianet

Editör: TE Bilişim