Gazete Emek- Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin grup toplantısında 20 ildeki belediye başkan adaylarını daha açıkladı.

 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerde partisinin aday göstereceği 20 ismi açıklıyor. Erdoğan, cumartesi günü de aralarında eski bakanlar ve iş adamlarının da bulunduğu 40 belediye başkan adayını tanıtmıştı.


 
Erdoğan, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) düzenlenen grup toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulunuyor. Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilimden dolayı üzüntü duyduklarını belirten Erdoğan, “Her iki ülkeyle de kurduğumuz ilişkiyi geleceğe taşıma umudundayız. Karadeniz’in bir an evvel barış denizi haline gelmesini diliyoruz. Rusya ve Ukrayna’ya sorunlarını diyalog yoluyla çözme çağrımızı tekrarlıyoruz. Bu iki ülkeyi biz, yan yana görmekten memnuniyet duyarız. Bu iki ülkenin insanlarının yeniden tarihi geçmişlerine dönmelerinde fayda görüyoruz” dedi.

Erdoğan, Suriye’de yaşanan çatışmalı ortama da değindi. “Suriye’de sadece DEAŞ yoktur” diyen Erdoğan, “O görüntüde olan ve yedekte bekletilen, eğitilen, donatılan birtakım küçük çeteler vardır. DEAŞ bahanesiyle ülkeyi işgal edenler buradan çekilirse her şey daha güzel olacaktır. Biz Türkiye olarak terörün kalıntılarını temizlemeyi hedefliyoruz. Verelim el ele, bunlar nasıl bitirilecekmiş görelim” diye konuştu.

Erdoğan daha sonra 20 belediye başkan adaylarını  şöyle açıkladı:

Afyonkarahisar: Mehmet Zeybek
Ankara: Mehmet Özhaseki
Balıkesir: Yücel Yılmaz
Bingöl: Erdal Arıkan
Çanakkale: Ayhan Gider
Çankırı: Hüseyin Boz
Çorum: Halil İbrahim Aşgın
Eskişehir: Burhan Sakallı
Hatay: İbrahim Güler
İzmir: Nihat Zeybekci

Editör: TE Bilişim