Gazeteemek- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Referandum'a çok kısa bir süre kalan ATV, A Haber ortak yayınında AKP'ye yakın olan gençlerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, CHP ve HDP'nin Türkiye'de siyaseti kirlettiğini iddia ederek mutabakat dilini özlediğini söyledi. Cumhurbaşkanı ülke yönetiminde de artık tahammülünün olmadığını belirtti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan bir kez daha 15 Temuz gecesi üzerinden CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz gecesi havaalanının Vip bölümünde oturduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı, "Bunun izahı çok kolay. On binler o gece orda. Ben Marmaris'ten çıkarken önce facetime'da bir duyuru yaptım. Bütün halkımı meydanlara çağırdım. Bİr kurnazlık daha yapıyor, yalanı çok iyi söyler. 'Beni haberdar etseydi ben de orda beklerdim kendisini' diyor. Hale bak. On binler orda, kendisi VIP'de duruyor." dedi. 


Erdoğan, ülke yönetiminde zaman kaybına tahammülünün olmadığını belirterek, "Türkiye'nin bir anayasaya ihtiyacı olduğu malum. Tüm siyasi partiler meydanlarda millete yeni anayasa sözü verdiler. Yeni anayasa sözü verenler bu konuda bir adım attılar mı? Hayır. 60 madde üzerinde bir yere kadar gelindi fakat son anda baktık ki CHP geri vitese taktı. HDP'yi zaten söylememe gerek yok. O dönemde MHP ile bu konuda arkadaşlarımız görüşmeye devam ettiler. 


Türkiye'de siyaseti kirlettiler


Siyasetin uzlaşma boyutunda bunlar yok. Türkiye'de siyaseti kirlettiler. Bu ülkenin yönetiminde zaman kaybına tahammülüm yok, bunu aşmamız lazım. Mutabakat dilini özlüyorum. Siyaset bir uzlaşma sanatıdır fakat bizde niye yok? Biz beyaz diyoruz, onlar siyah diyor. Bunu Erdoğan demişse tam aksini söyleyeceksin. Böyle siyaset olmaz ki. Batı'da bir uzlaşmayı yakalıyorlar. 18 madde ile milletin karşısına çıktık. Bakıyorum ki ana muhalefetin başındaki zat bir defa 18 maddeyi okumamış, bilmiyor.    " dedi. 

Gazeteemek

Editör: TE Bilişim