Gazete Emek- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bürokratlara yaptığı çağrıyı değerlendirdi. Afrika ziyareti öncesi açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Bu açıklama CHP zihniyetinin vesayet zihniyeti olduğunun açık bir itirafıdır. Bürokrasiyi özellikle seçilmiş hükümete karşı çıkmaya davet etmek vesayet çağrısında başka bir şey değildir" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun bürokratlara yönelik, "'Emir almıştım' diyerek bu kirli işlerden sıyrılamazsınız. Size kanun dışı her ne yaptırılıyorsa, pazartesi itibariyle durun" sözlerine tepki gösteren Erdoğan, "Biz CHP’nin özlemini çektiği vesayet düzeninin defterini çoktan dürdük" diye konuştu.

Erdoğan’ın konuşmasından başlıkla şöyle:


28 AFRİKA ÜLKESİNE 38 ZİYARET GERÇEKLEŞTİRDİM

 Bu ziyaretimde Türkiye Nijerya arasındaki ilişkileri nasıl ileri bir boyuta taşıyabileceğimizi konuşacağız. Nijerya geçen yıl 2 milyar dolarlık ihracatla en büyük ticaret ortağımız oldu. Bu hedefi 5 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Afrika, Türkiye için önemli bir stratejik önem gösteriyor. Afrikalı kardeşlerimizle gönül köprüleri kurmaya devam ediyoruz. Başbakanlığım dahil bugüne kadar 28 Afrika ülkesine 38 ziyaret gerçekleştirdim. 2020 yılı sonu itibarıyla 25 milyar doları geçen ticaret hacmimizle Türkiye, Afrika ülkeleri için stratejik bir ortak olarak öne çıkıyor.

KILIÇDAROĞLU’NUN KAMU GÖREVLİLERİNE TEHDİDİ AÇIKÇA BİR SUÇTUR

Bu açıklama CHP zihniyetinin vesayet zihniyeti olduğunun açık bir itirafıdır. Bürokrasiyi özellikle seçilmiş hükümete karşı çıkmaya davet etmek vesayet çağrısında başka bir şey değildir. Biz CHP’nin özlemini çektiği vesayet düzeninin defterini çoktan dürdük. Bay Kemal’in heves ettiği vesayet günleri artık geride kaldı, boş heves. Türkiye bir hukuk devletidir. Bunu Bay Kemal’e hatırlatıyorum. Bay Kemal’in oyun oynadığı alan da değildir. Heves ettiğiniz günler geride kaldı. Cumhurbaşkanı’ndan en alt düzeydeki memura kadar herkes görevini hukuka uygun yapma mecburiyetindedir. Kılıçdaroğlu’nun kamu görevlilerine yönelik bu tehdidi aynı zamanda açıkça bir suçtur. Sen nasıl olur da bu ülkenin memurlarını tehdit edersin? Bugüne kadar AK Parti zihniyetinden şu 19-20 yıl içinde böyle bir şey duydun mu? Yerel seçimlerde iş başına geldiniz belediyeleri boşaltıyorsunuz. Kılıçdaroğlu’nun kamu görevlilerini ve hatta genel olarak milletimizi ilk tehdidi bu değil. Şimdi bir de tarih veriyor. Haydi bakalım göreceğiz ne yapacağını. Bay Kemal bu alan boş değil. Bütün bunların haklarını savunan bir iktidar vardır.

BAĞIMLI OLSAYDI SANA RANDEVU VERMEYEBİLİRDİ

Merkez Bankası’nın bağımsızlığını tartışıyorsun. Merkez Bankası Başkanı sana randevu istediğin gün randevu verdi. Bağımsız olmamış olsaydı sana bu randevuyu vermeyebilirdi. Sana randevuyu istediğin gün verdi. Ziyaretten çıktıktan sonra hâlâ medyayı, halkı kandırmaya kalkıyorsun. Verdiğiniz rakamlar baştan başa yanlış. Biz CHP'nin bu diline alışığız. Türkiye vesayeti gömeli çok oldu. Tabii o zamanlar Bay Kemal siyaseti bilmiyordu.

ANKETLERLE PSİKOLOJİK OPERASYON YAPILIYOR

Özellikle son dönemde ortaya atılan anketlerin kimler tarafından, ne amaçla yapıldığı ortada. Bu tür anketlerde manipülasyonlardan ciddi manada bıktık. Gerçekçi anketler bunların manipülasyonlarını tamamıyla ayaklar altına alacak anketlerdir. Anketlerle millete psikolojik operasyon çekme çabaları her zaman olmuştur. Biz bunlardan bıktık, bunlara da alışığız. Kamuoyu araştırma ve anket şirketlerine benim güvenimin kalmadığını hatırlayın daha önce de açıklamıştım. Son seçimlerde sonuçları bırakın bileni yakın tahminde bulunan şirket bile çıkmadı. İşte şahsımın Cumhurbaşkanı seçildiği o seçimlerde bunu çok açık net gördük. Birçok anket şirketi bu işin ticaretini yapar hale geldi. Çalıştıkları partinin beklentilerine göre de ortaya sonuçlar çıkardı. Yalan terörü, algı operasyonları ve kişi, kurum suikastlarıyla AK Parti’ye ve hükümete saldıran kesimler şimdi de anketlerle algı operasyonlarına devam ediyorlar. Cumhur İttifakı’nı ellerinden geldiğince küçük göstermenin gayreti içerisinde bulunuyorlar. Sahte ve hileli anketlerle vatandaşları yönlendirebileceğini zannedenler bu yolla toplum mühendisliği yaparak millete istikamet çizmeye çalışıyorlar.

NETİCEDE ORTADA ÖDENMİŞ BİR PARA VAR: Bir milyar 400 milyon dolar F-35'ler için yaptığımız ödeme söz konusu. ABD'nin bu ödemeler karşısında böyle bir teklifi oldu. Biz ülkemizin savunma ihtiyaçları için gerekli adımları atalım dedik. Özellikle savaş uçağı filomuzu her zaman hazır hale getirmeye çalışıyoruz. F-35'ler için ödediğimiz parayı almamız gerekiyor. Neticede ortada ödenmiş bir para var. Arkadaşlarımız çalışmalarını devam ettiriyor.




Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim