Gazete Emek- AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Birileri bizi FETÖ ve DEAŞ'ın sapık din anlayışına mahkum etmeye çalışıyor. Unutmayın modern Hasan Sabbahların sapık ve sapkın din anlayışlarıyla evlatlarımızı efsunlamasına, neo haşhaşilere çevirmesine izin vermemeliyiz" dedi.


AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet Vakfı İyilik Ödülleri Töreni'nde konuştu. 'İslam'ın güncellenmesi' tartışmaları ile bazı ilahiyatçıların sapkın açıklamalarını değerlendiren Erdoğan özetle şunları söyledi:

Birilerinin son zamanlarda söyledikleri birçok şeyler var. Detaya girmeyeceğim, Diyanet'in ilgi alanındadır. Bir şey Akif'in dilinde kendini çok güzel buluyor. Müslüman olarak bizim hedefimiz, doğrudan doğruya Kuran'dan alarak ihlamı, asrın idrakine söyletmeliyiz İslam'ı. Bazı ukalalar dolaşıyor etrafta. Bu hadisler üzerinden yok şöyleydi, böyleydi konuşuyor. Ben yine söylüyorum. Eğer bu Hadis-i Şerifler Kuran'ın hükümlerine aynen uyuyorsa bizim için sahihtir ve biz ona uyarız.

Tüm ilahiyatçılarımızın, hocalarımızın bu konudaki beyanlara büyük hassasiyet göstermelerini bekliyorum.

Birileri bizi FETÖ ve DEAŞ'ın sapık din anlayışına mahkum etmeye çalışıyor. İslam dünyası büyük bir sınav veriyor. İslam'ı anlatırken din ve millet düşmanlarına istismar aracı vermeyeceğiz.

Unutmayın modern Hasan Sabbahların sapık ve sapkın din anlayışlarıyla evlatlarımızı efsunlamasına, neo haşhaşilere çevirmesine izin vermemeliyiz.

Kaynak: Cumhuriyet

Editör: TE Bilişim