Gazete Emek- Avrupa Parlamentosu’nda, geçen hafta Suriyeli Kürtler'in de katıldığı 16’ncı Kürt Konferansı düzenlendi. HDP Muş Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Saadet Partisi (SP) İstanbul Milletvekili Nazır Cihangir İslam da konferansta birer konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bugün, konferansa katılan milletvekillerine tepki göstererek, “Kırmızı bültenle aranan bölücü teröristler, Avrupa Parlamentosu çatısı altında misafir edilip konuşturuldular. Maalesef bu etkinlikte HDP ve Saadet Partisi milletvekilleri de yer almışlardır. Şimdi biz, bu milletvekillerine ve partilere karşı bir işlem yapsak ortalığı ayağa kaldırırlar” diye konuştu.

SP Milletvekili Cihangir İslam da 9 Şubat’ta yayınladığı konuşmasını Erdoğan’ın açıklamasından sonra yeniden Twitter hesabından paylaştı.

'KALICI BARIŞ İSTİYORUM'

Avrupa Parlamentosu’na ilk kez geldiğini söyleyen ve davet için teşekkür eden İslam  şunları söyledi:

“Biraz da şaşırdığımı söyleyeyim. Benim Batı’ya karşı eleştirilerim, yanlış anlamayın hegemonik Batı’ya karşı eleştirilerdir. Burada olaylara bakışın analiz üzerinden olsa da çatışmacı bir dile adeta prim verdiğini biraz hissettim. Çünkü ben çatışmacı değilim. Ülkemde Türklerle Kürtler arasında kalıcı bir barış istiyorum. Bunun körüklenmemesini istiyorum. Uluslaşma ve ulus devlet sizi çok parçalı bir halden nispeten daha büyük parçalara getiren büyük bir adımdır. Ulus devlet herkese acılar getirmiştir. Ama uluslaşma ve ulus devlet bizim gibi toplumlar için, siz adına ne derseniz deyin, ne yazık ki bir küçülme, bir parçalanma, bir acı, bir gözyaşı haline dönüşmüştür”.

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim