Gazeteemek- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Referandum çalışmaları kapsamında NTV ve Star TV ortak yayınına katıldı. Erdoğan burada özelikle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Erdoğan özelikle Kılıçdaroğlu'nun "Kurgulamış Darbe" iddiasına çok sinirlendi, "Çok iddialı ve gayri ahlaki" dedi. Erdoğan, CHP'li Vekilin, "Denize dökeriz" sözlerine ilişkin ise "Demokrasiden zerre nasibini almamış geri zekalı bir adam" dedi. 

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu iddiasını ispat etmeye davet ederek, “Fakat bu zat yalana maruf bir kişidir. Eğer ispat edemiyorsa bu gayriahlaki olmanın ötesinde benim edebimle ifade edemeyeceğim bir sıkıntıdır” diye konuştu. Erdoğan 15 Temmuz gecesine ilişkin olarak,  “Meğerse Bakırköy ilçe başkanı mı belediye başkanı mı ne evine gitmiş. Burada bütün millet varken sen neredesin? Eğer örtülü bir darbe girişimiyse bunu sana kim söyledi? Belediye başkanının evine niye gidiyorsun? Hani diyordun ya bir zamanlar bir darbe girişimi olsa tanka ilk ben çıkarım. Niye çıkamadın? Bu iş lafla olmuyor bu iş inanç işi” dedi.

Kılıçdaroğlu her zamanki yalanlarını söylüyor

Erdoğan, CHP Lideri'ne elindeki belgeleri açıklaması çağrısını yaparak,  “Şu anda da her zamanki yalanlarından birini daha söylüyor. Buradan bir kez daha söylüyorum dürüstsen, haysiyet sahibiysen örtülü darbe girişimiyle ilgili elinde hangi belge varsa bunu açıkla. Yargıya da yardımcı ol bize de yardımcı ol” diye konuştu. 

CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt’un “denize dökeriz” sözlerine de tepki gösteren Erdoğan:

“Ben CHP liderinin buna uyarı yaptığı kanaatinde değilim. Onun çünkü dili başka söyler, hafızası başkadır. Ödüllendirmiş de olabilir. Bir şeyi ortaya koymak lazım, biz ‘evet’ diyoruz. Birisi ‘hayır’ derse, ‘hayır’ diyeni de biz anlayışla karşılarız. Ama öyle ifadeyle giriyor ki işe ‘biz Samsun’dan gireriz’ diyor. Ya sen yola çıkacaksın Samsunlu seni Samsun’a sokmaz, Sivas’a, Amasya’ya, Ankara’ya bile sokmaz. Kimi denize döküyorsun sen? Sen kalkıp da bu ülkede ‘evet’ diyen bu ülkenin vatandaşlarını Yunanla nasıl eşdeğer hale getirirsin? Sen ne geri zekalısın. Demokrasiden zerre nasibini almamış geri zekalı birisi bu adam. Bu adam bu partinin içinde bir dakika tutulmaması lazım. Bu adamlar sayesinde Cumhuriyet Halk Partisi bitecek.”

Editör: TE Bilişim