Gazete Emek-Cumurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısında konuştu. Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tezkere üzerinden yüklendi. 


Gündeminde TSK’nin İdlib’e başlattığı operasyon olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun operasyona ilişkin eleştirilerine tezkere üzerinden yanıt verdi. CHP’nin sınırötesi tezkereye ‘evet’ dediğini hatırlatan Erdoğan, “‘Suriye’de ölenlerin sorumlusu Erdoğan’dır’ diyeceksin” sözleriyle tepki gösterdi.


Türkiye’nin İdlib’e başlattığı operasyona ilişkin konuşan Erdoğan, şöyle konuştu:

‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ dedik, bu gece silahlı kuvvetlerimiz operasyonunu başlattı. Suriye’ye 911 kilometre sınırı olan biziz. Her an taciz ve tehdit altında olan biziz. Kimse bize “niye bunu böyle yaptınız?” diyemez. Sınırı olan biziz.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun İdlib operasyonuna yönelik eleştirilerine tepki gösteren Erdoğan, “Bir taraftan sınır ötesine çıkılmasına ‘evet’ diyeceksin. Aynı konuşmada ‘Suriye’de ölenlerin sorumlusu Erdoğan’dır’ diyeceksin” dedi.

‘Vize krizi’

Erdoğan’ın gündemindeki konulardan biri de ABD ile yaşanan ‘vize krizi’ydi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

Tüm teamüller ve diplomatik kurallar yok sayılarak ABD’ye vize başvuruları askıya alınıyor.

Türkiye’ye siyasi, sosyal, diplomatik, askeri, ekonomik, tüm alanlarda diz çöktüremeyenler yeni oyunlarla karşımıza çıkıyor. “Namert kaçar, mert direnir” diyoruz. Biz sadece direnmekle kalmıyoruz, kendi oyun planımızı adım adım uyguluyoruz. Savunmamızı güçlendirirken taarruzu da ihmal etmiyoruz.

Avrupa Birliği’ni de hedefine alan Erdoğan, “Bizim size ihtiyacımız yok. Karşılıklı bir ihtiyaç formülü var” dedi.

“Belediyelerde bir takım düzenlemeler yapmaya başladık”

AKP’li belediye başkanlıklarında yaşanan istifalara da değinen Erdoğan, şunları söyledi:

Bir kısım arkadaşlarım görevlerine devam ediyor. Değişim ihtiyacı olan yerlerde bugüne kadar hizmet etmiş arkadaşlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bizim bu kardeşlerimizle, yollarımızı kaybettik diye bir şey kesinlikle anlaşılmamalı. Biz buna sıradan, diğer partiler gibi bakmayacağız. Davada olay zaman zaman makam mevki değişikliğini gerektirebilir. Bundan dolayı da kimse üzülmemeli. Kime ne zaman hangi mevkide görev düşeceği belli olmaz. Belediyelerde de şimdiden bir takım düzenlemeler yapmaya başladık. Kritik gördüğümüz bir takım yerlerde mevcut isimlerin çekilmesi konusundaki kararımızı adım adım hayata geçiriyoruz.

Erdoğan’dan ‘müftü nikahı’na ithafen: ‘İsteseniz de istemeseniz de Meclis’ten geçecek’

Kaynak: Karınca

Editör: TE Bilişim