Gazete Emek- Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada İstanbul Havalimanı'nda düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna katılmayan muhalefet partilerine yüklendi. Erdoğan, Melih Gökçek'in MHP'den adaylığı iddiası ile ilgili konuştu. "Melih bey benim 94'ten beri yol ve dava arkadaşım. Bundan sonra da beraber gideceğimizi zannediyorum" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan kısımlar şu şekilde:

İnşallah yakında 31 Mart 2019 seçimleriyle ilgili adımlarımızı atmayı planlıyoruz.

Dün dünyanın en büyüklerinden biri olan İstanbul Havalimanımızı hizmete açtık. Görüldüğü gibi biz Cumhuriyetimizi lafla değil, icraatla kutluyoruz. Ve öyle bir kutlama ki günübirlik değil. İnşallah bu kutlama zaten devam edecek. "Burası 29 Ekim'in 95. yılında açılacaktır" denilecek. Cumhuriyet Bayramı'nın bu yılki resepsiyonunu da burada gerçekleştirdik. Bunu bahane edip gelmeyenler de oldu. Bu nasıl bir anlayıştır? Yeter ki gönlünü bu işe ver. Gönlünü vermeyince bahane bulmak kolay tabi.

ERDOĞAN KENDİSİNE TEZAHÜRAT EDEN GENÇLERİ UYARDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısındaki konuşmasında kendisine tezahürat eden gençleri uyardı.

"YÜKLENİCİ FİRMALARI ZORLADIK"

3-5 firma el ele verip, bir yerlere fırsat vermeden bu işi bitirdiler. Biz bu büyük sevinci Cumuhuriyet Bayramımıza denk getirmek için yüklenici firmaları gerçekten çok zorladık. Sağ olsunlar onlar da yetiştirdiler.

CHP'YE YÜKLENDİ

Yıllarca cumhur ile Cumhuriyeti birbirinden ayırmaya çalışanlar büyük zarar verdi. Biz bunlara salon cumhuriyetçisi, gardırop Atatürkçüsü diyoruz. Bunlar Atatürk'ün ismini paralardan çıkarmadılar mı? Hadi bunu nereye koyacaksın Bay Kemal? Bir taraftan Atatürkçüyüm diyeceksin, diğer taraftan pulda, parada, sınıflardaki Atatürk'e ait tabloları kaldıran sizdiniz. CHP'nin kirli yüzünü herkesin bilmesi lazım. Bizim cumhuriyetçiliğimizin ölçüsü bu ülkeye kazandırdığımız eserlerdir.

Suriye'de yeniden huzuru sağlamak vefamızın da gereğidir. İdlib'de büyük insani kriz yaşanmasının önüne geçerek, Suriye halkının yanında olduğumuzu kanıtladık.

"BENİM DEDEM SARIKAMIŞ'TA ŞEHİT OLDU"

İki şehidimiz oldu. Donarak şehit oldular. İçişleri Bakanı'mız detaylarını anlattı. Yok elbisesi mi yoktu, şusu mu busu mu yoktu gibi bay Kemal buralardan siyasi rant elde etmeye çalışıyor. Benim dedem Sarıkamış’ta tüfeğine sarılı olarak ve donarak şehit oldu. Şehadetin içinde kurşunla şehadete yürümek de donarak şehadete yürümek de var. Elbise filan bunları bize anlatma. Bizim askerimizin elbisesinden uyku tuluma kadar hepsi en modern ordulardaki malzemelerdir. Milleti niye aldatmaya çalışıyorsun? Bu devleti senin küçümsemeye hakkın yok. Bu şehitlerimizin aileleleri bu şehadete inanmışlar. Bu noktada bunu biliyorlar. Ama sende bu yok. Bir şey toparlayamayacaksın. Zaten bittin, gittin, bir şey yapamayacaksın. Ama dürüst ol. Hiç olmazsa şehitlerimizin üzerinden rant elde etmeye çalışma.

OPERASYON SİNYALİ

Fırat'ın doğusu için planları tamamladık.  Operasyonlarımızı herkese rağmen değil, pek çok toplumun desteğini alarak yürütecek konuma geldik.

GÖKÇEK AÇIKLAMASI

Erdoğan, Melih Gökçek'in MHP'den adaylığı iddiası ile ilgili konuştu. "Melih bey benim 94'ten beri yol ve dava arkadaşım. Bundan sonra da beraber gideceğimizi zannediyorum" dedi.

Ayrıntılar gelecek...

Kaynak: Cumhuriyet

Editör: TE Bilişim