Gazete Emek- Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, cumartesi akşamı AKP İstanbul İl Başkanlığı’nda gerçekleştirilen “Mahalle Başkanları Toplantısı”nda, “Bunu dışarıda konuşmam” notuyla yaptığı HDP açıklamaları, sosyal medyada gündem konusu oldu.

Twitter'da yayılan, ancak tarihi bilinmeyen, parti toplantısı olması nedeniyle "partili cumhurbaşkanlığı" sistemine geçilen 16 Nisan 2017 referandumundan sonraki bir tarihte yapıldığı tahmin edilen konuşmanın görüntülerine göre, ‘Mahalle Başkanları Toplantısı' yazılı bir afiş önünde konuşan

Erdoğan'ın şunları dediği duyuldu:

 “Arkadaşlar, HDP üzerinden parti teşkilatımızın çok farklı çalışma yapması lazım. Bunu dışarıda konuşmam. Burada sizlerle konuşuyorum, niye sizlerle konuşuyorum? Çünkü, onların baraj altı kalması demek, bizim durumumuzun çok daha iyi bir noktaya gelmesi demektir. Dolayısıyla da, her ilçede arkadaşlarım özellikle onlar üzerinde çok farklı çalışması lazım. Çünkü siz kim, kimdir bunu biliyorsanız. Mahalle temsilcilerimiz zaten kimin kim olduğunu bilmiyorsa bu görevi bırakması lazım. Alacaksınız sandık seçmen listesini, bakacaksınız kim kimdir. Bu çalışmayı yapmanız da inanıyorum ki bize çok farklı bir netice getirebilir. Markaja almak diyoruz ya, markaja alacaksınız.”
 

Editör: TE Bilişim