Gazete Emek- AKP Genel Başkan Adayı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan Sakarya'da konuştu. Erdoğan, Muharrem İnce'ye promter ve apolet tartışmaları üzerinden yüklendi. 

İktidarlar dönem milli gelirin arttığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’yi her yıl 5.7 büyüyen bir ülke haline getirdik. Ey Bay Kemal, ey Muharrem siz bu işten anlamazsanız. Siz çırak bile olmadınız” dedi.


‘SİZİN OTOMOBİLE KAFANIZ BASMAZ’

İhracatın 162 milyar dolara yükseldiğini belirten Erdoğan, “İhracat derseniz, geldiğimizde 36 milyar dolardı, 162 milyar dolara çıkardık. 36 milyar dolar nire, 162 milyar dolar nire? Siz buraları takip etmiyorsunuz? Sizim otomobile mobile kafanız basmaz. Geçen yıl 723 bin otomobil satıldı. Buzdolabı satışı 3 milyon 107 bine yükseldi. Demek ki bir refah seviyesi var. Bütün bu başarılarda ülkemizin tüm vilayetleriyle birlikte Sakarya’nın büyük payı var” diye konuştu.

‘BAY KEMAL DE, BAY MUHARREM DE DUYSUN’

Sakarya’ya yapılan yatırımlara değinen Erdoğan, “Bay Kemal de duysun Bay Muharrem de duysun, Sakarya’ya 21 katrilyon lira yatırım yaptık. Onlara kalsa hiçbir şey yapmadık, çiftçiye hiçbir şey vermedik. İnşallah en kısa sürede hastanemizin de ihalesini yapıyoruz. Eski stadın yerini millet bahçesi yapıyoruz. Alacaksınız çoluğunuzu çocuğunuzu yanınıza, hep beraber gidin orada çimlerin üzerinde yuvarlanın” dedi.


CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin Korgeneral İsmail Metin Temel için “Apoletlerini sökeceğim” açıklamasına tepki gösteren Erdoğan, şunları söyledi:

TERÖRİSTTEN CUMHURBAŞKANI ADAYI OLMAZ: 

“Metin Temel paşamız için ettiği lafları duydunuz mu? Apoletlerini sökecekmiş. Türkiye’nin bir hukuk devleti olduğunu unuttun galiba. Sen kimsin ya, sen nesin ya? Sana o apoletleri söktürmezler. Sen o ziyaret ettiğin Demirtaş’a mı takacaksın o apoletleri? Teröristten cumhurbaşkanı adayı olmaz. Benim Kürt kardeşlerim bu oyunu bozacak. 53 Kürt kardeşimin ölümüne neden oldu. Onu ziyaret edenler de özgürlük için bunu yapmıyor. Oy devşirmek için bunu yapıyor.”

EY MUHARREM SEN KENDİ NE ZANNEDİYORSUN?: 

“Bir tane aday daha çıktı, ‘Çıkması lazım’ diyor. Hale bak ya. Neymiş biz de 15 Temmuz’da 150 generalin apoletlerini sökmüşüz. Onlar milletin kanını döken, alçak birer teröristti. Metin Temel paşamız ise, o teröristlerle Afrin’de göğüs göğüse mücadele eden bir paşamız. Beni alkışlamış, Erdoğan Anayasa’ya göre başkomutan. Ey Muharrem sen kendini ne zannediyorsun, sen daha çırak bile olmadın. Cumhurbaşkanının apolet sökme gibi bir yetkisi yoktur. Yargı yapar yargı. Hain örgütün mensuplarını hukuka göre yargı cezalandırmıştır.”

ADAYKEN AYAKLARI YERDEN KESİLDİ:

 “Bu kişinin ayakları adayken yerden kesilmiş. Daha bir dur. Kürsüye çıkarken ite kaka… Napıyorsun? Korumaları selfie çeken bir genci sahneden atıyor. Ülkemizi temsil görevimiz sebebiyle mecburen alınan güvenlik önlemleri yüzünden tek bir vatandaşımın incinmesine müsaade göstermiyoruz.”

PROMTERIN DERSİNİ VERİRİM: 

Geçen gün diyor ki, ben promterı unutmuşum. Ben promterı falan unutmadım. Ben promterın dersini veririm. Kanaat önderleriyle yaptığımız iftarda, yanımdaki hoca efendi akşam namazını kılmak için çıktı. Ben konuşmamı yaparken dönüyordu, korumalar önünü kestiler, tekrar sandalyesine göndermediler. Bu beni rahatsız etti. Koruma müdürümü çağırdım ‘Şurada hoca efeninin önünü kestiler’, bu benim ilim ehline gösterdiğim saygımdır Bay Kemal, Bay Muharrem. Öyle sosyal medyadan saldırmakla netice alamazsınız. Bunların her işi yalap şalap. Şimdiden böyle zıvanadan çıkanlar ülkenin başına geçse Allah korusun neler yapacaklar belli değil.”

Erdoğan, ‘prompter vakası’ olarak yansıtılan dakikaları anlattı: “Yanımdaki hoca efendi akşam namazını kılmak için çıktı. Korumalar onu tekrar sandalyeye oturtmadılar. O beni rahatsız etti, koruma müdürümü çağırdım.”


Erdoğan, pazar günkü Diyarbakır programı kapsamında katıldığı iftarda konuşma yaparken bir süre duraklamıştı. Cumhurbaşkanının konuşmasını okuduğu ‘prompter’ın bozulduğu öne sürülmüştü.


CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ‘kriz’le ilgili ‘sorunları camdan değil, candan konuşanların çözebileceğini’ söylemiş, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ise “İki dakikalığına dünya öyle güzel oldu ki, keşke hep cam dursaydı” demişti.

Sakarya mitinginde konuşan Erdoğan, sözlerine ‘prompter’la ilgili bir sorun olmadığını söyleyerek başladı.


Cumhurbaşkanı şöyle devam etti: “Ben prompterin dersini veririm sana. Kanaat önderleriyle yaptığımız iftarda, yanımdaki hoca efendi akşam namazını kılmak için çıktı. Ben konuşmamı yaparken dönüyordu, korumalar önünü kestiler, tekrar sandalyesine göndermediler. Bu beni rahatsız etti. Koruma müdürümü çağırdım ‘Şurada hoca efendinin önünü kestiler’ dedim. Bu benim ilim ehline gösterdiğim saygımdır bay Kemal, bay Muharrem. Öyle sosyal medyadan saldırmakla netice alamazsınız.”

Editör: TE Bilişim