Gazete Emek- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arjantin'deki G20 Liderler Zirvesi'nin ardından gerçekleştirdiği Paraguay ve Venezuela ziyaretlerini tamamlayarak özel uçakla Ankara'ya geldi.  Erdoğan, burada Binali Yıldırım'ın İstanbul adaylığı iddiası hakkındaki soruyu yanıtladı.

Erdoğan, Arjantin'deki G20 Liderler Zirvesi'in ardından gerçekleştirdiği Paraguay ve Venezuela ziyaretlerini tamamlayarak özel uçak "TC-TRK" ile saat 14.40'ta Ankara'ya geldi. Burada açıklama yapan Erdoğan, Binali Yıldırım'ın İstanbul'dan aday olacağı iddiasının sorulması üzerine "Bu ilimizde yapacağımız çalışmayı önemsiyoruz" diyerek kendisinin TBMM'de yürütülen bütçe çalışmasını yürüteceğini belirterek "Biraz sabırlı olacağız" dedi.

Erdoğan'ı, Esenboğa Havalimanı'nda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ankara Valisi Vasip Şahin, AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna ve beraberindeki heyet karşıladı.

Yurda dönüşte açıklama yapan Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde: 

-Dostum Nicolas Maduro'yla işbirliği imkanlarını ele aldık. Venezuela'da asker ve çocukların İstiklal Marşı'mızı okumaları, eşimin onların okuluna gittiğinde de orada Sarıkız'ı bizzat çocukların söylemesi. 2 gün içinde ezberlemiş olmaları manidardır.

-MHP, bir ismini belirledi. Ben de bir isim belirledim. İki arkadaşımız işin teknik detaylarını çalışıyorlar. Telefonla yurtdışından Özhaseki beyle görüşmelerim oldu. Teknik çalışmaları öğreneceğim. Devlet Bahçeli'yle bir araya girmemiz kaçınılmazdır. Bazıları rahat durmaz. Cumhur ittifakını çok sağlam, diri tutmamız gerekiyor.

-İstanbul, Türkiye'de en önemli ilimiz. Her şeyden önce benim aşkım olan bir il. Doğduğum, büyüdüğüm il. Bu ilimizde yapacağımız çalışmayı önemsiyoruz. Tabandan tabana çalışma yürütüyoruz. Önemli sayıda ilçe belediye başkanlıklarının değişmesi söz konusu. Çalışmalar sürüyor. Ankara da ihmal edilemez. TBMM'de bütçe görüşmeleri var. Bütçe görüşmelerini Meclis başkanımızın yürütmesinden daha doğal bir iş olamaz. Onun için İstanbul'la ilgili biraz sabırlı olacağız.

Kaynak: Cumhuriyet
 

Editör: TE Bilişim