Gazete Emek- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ey CHP zihniyeti, sizin gücünüz, kuvvetiniz Kanal İstanbul'u engelleyemeyecek, onu da yapacağız” dedi.

Erdoğan, Kuzey Marmara Otoyolu Kınalı-Odayeri Kesimi açılışının ardından çeşitli ziyaretlerde bulunduğu Silivri’de yaptığı konuşmada Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün İstanbul Boğazı'nda üçüncü bir "altın boynuz" olduğunu savundu. Erdoğan, CHP'nin bunu engellemeye kalktığını, aynı şekilde Marmaray'ı yaptıklarını ancak CHP'nin onu da engellemek için mahkemeye başvurduğunu söyledi.

Bütün engelleme çabalarına rağmen Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü ve Marmaray'ı yaptıklarını söyleyen Erdoğan, aynı şekilde Avrasya Tüneli'ni de engellemeye çalıştıklarını ancak buna rağmen Avrasya Tüneli'nin de açılışını gerçekleştirdiklerini dile getirdi.


Erdoğan, "Şimdi de Kanal İstanbul'u engellemeye çalışıyorlar. Ey CHP zihniyeti, sizin gücünüz, kuvvetiniz Kanal İstanbul'u engelleyemeyecek, onu da yapacağız" ifadesini kullandı.

"BOĞAZ ARTIK BİZE YETMİYOR"

Kanal İstanbul ile stratejik bir adım attıklarını savunan Erdoğan, "Attığımız bu stratejik adımı engellemeye gücünüz yetmeyecektir. Zira Boğaz artık bize yetmiyor. Eğer CHP zihniyeti, zerre kadar çevreye saygınız varsa, bu tankerlerin, bu kuru yük gemilerinin Boğaz'daki kazalarını görmüyor, duymuyor musunuz? İşte biz artık alternatif olarak Kanal İstanbul'u yapıyoruz. Kanal İstanbul ile İstanbul büyük bir imkana, büyük bir güce kavuşacak ve bunu da yapacağız. Bir başka adım daha atıyoruz, CHP isterseniz onu da engellemeye gelin, oraya da bir ziyaret yapın. Ne o? 18 Mart Çanakkale Köprüsü'nü de yapıyoruz. Onun da direkleri yükselmeye başladı. Dünyanın en önemli iki direkt arası açıklığı olan çok ciddi bir asma köprü" şeklinde konuştu.

Erdoğan, 18 Mart'ta bu köprüyü ziyaret edeceğini söyleyerek, şunları kaydetti:

"Laf ola beri gele, yok bizde iş var. Biliyorsunuz 'Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri.' Biz olaya böyle bakıyoruz. Biz bu adımları atarken Türkiye muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkıyor ve çıkacak. Bunlarla kalmayacağız, bunlar yetmez. Biz artık kendi insansız hava araçlarımızı uçuruyor muyuz? Akıncı'mızı uçuruyor muyuz? İşte İdlib'de bunları gördük mü? Bir zamanlar bunları bize vermiyorlardı. Şimdi biz bunları kendimiz yapar hale geldik. Silahlarımızın enva-i çeşidini de yaptık. Göreve geldiğimde yüzde 20'sini yapıyorduk şimdi yüzde 70'ini yapıyoruz. Nereden nereye geldik. Yeni yeni versiyonlar gündemde, onları da yapacağız. Kendi tankımızı yapmak suretiyle bunlara önemli dersler vereceğiz."

Kaynak: Birgün

Editör: TE Bilişim