Gazete Emek- Cumhurbaşkanı Erdoğan 10 büyükelçinin Osman Kavala'nın serbest bırakılması çağrısına ilişkin açıklama yaptı. Erdoğan "Talimatı Dışişleri Bakanımıza verdim, 'Bu 10 büyükelçinin bir an önce istenmeyen adam ilan edilmesini hemen halledeceksiniz' dedim. Bunlar Türkiye'yi tanıyacak, anlayacak, bilecekler. Türkiye'yi bilmedikleri, anlamadıkları gün burayı terk edecekler." ifadelerini kullandı. Selahattin Demirtaş'ı da hedef alan Erdoğan, "Şimdi kalktılar onu içeriden nasıl çıkarırız onun derdindeler. Yargı ne diyorsa o, çıkaramayacaksınız" dedi.

Eskişehir’de partisinin Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı'nda konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun bürokratlara yönelik açıklamalarını yine "tehdit" olarak niteledi, bürokratlara seslenerek "Sakın bu oyunlara gelmeyin, memur olarak görevinizi yaptığınız sürece bunların hiçbiri kılınıza dokunamaz" dedi. Her fırsatta "yerli ve milli" olmakla övünen Erdoğan, "Sermayenin milliyeti, rengi, inancı olmaz, ülkemize yatırım yapacak, istihdamımıza katkı sağlayacak herkese kapılarımız da yüreğimiz de sonuna kadar açık" ifadelerini kullandı. 

Erdoğan’ın Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı'ndaki açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Son 19 yılda karşılaştığımız nice badireyi atlattıysak, 2023 limanına da ülkemizi inşallah selametle kavuşturacağız."

"Kardeşlerim, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olma hedefimize eninde sonunda muhakkak ulaşacağız. Bu uğurda çalışmaya devam ediyoruz. Türk ekonomisini yatırım, üretim, istihdam sütunları üzerinde yükseltmek için gayret gösteriyoruz.”

“KİFAYETSİZLER, ‘TÜRKİYE’NİN AFRİKA’DA NE İŞİ VAR’ DİYOR”

"Ufku dar olanlar ufku Ankara'nın ötesine geçemeyenler bizim çok yönlü politikamızı anlayamıyor. Hayatında hiç ticaret yapmamış kifayetsizler Türkiye'nin Afrika'da ne işi var diyor. Aynı soruyu tescilli sömürgeciler de soruyor. Afrika'daki katliamcı geçmişleriyle yüzleşmek yerine Türkiye'ye laf atanları kale almıyoruz. Kim bunlar, batı, Fransa. Bunlar bize insanlık dersi veremez. Bunların önce insanlığı öğrenmesi lazım, nereden, Türkiye'den öğrenmeleri lazım. Bizi eleştirenlere hak ettikleri cevabı bizden önce Afrikalı kardeşlerimiz zaten misliyle veriyor. Afrika kıtasıyla işbirliğimizi önümüzdeki dönemde de güçlendirmeyi sürdüreceğiz.



"İnsanımızı yeni hizmetler ve yatırımlarla tanıştırmaya devam ediyoruz. Hemen her hafta ülkemizin bir şehrini ziyaret ederek toplu açılış heyecanını milletimizle yaşıyoruz."

"İl danışma toplantımızın ardından beyaz eşya fabrikasıyla, 52 yeni fabrika ve altyapı tesislerinin açılışını bugün gerçekleştireceğiz. Akabinde vilayet meydanına geçecek burada da bakanlıklarımızın, belediyelerimizin yaptığı toplam 2,7 milyar TL'yi aşan 106 ayrı kalem eserin toplu açılış törenine iştirak edeceğiz.”

"Gelirken şehir hastanesinin önünden geçtik. Biz buyuz işte. Devasa Eskişehir Şehir Hastanesi. Nasıl şehir hastanesinden memnun musunuz? İnşallah bunlar ardı ardına devam ediyor. Millet bahçesinin açılışını da yapacağız. Eskişehir'i hedeflerine bir adım daha yaklaştıran tüm bu adımların hayırlı olmasını diliyorum.”

BÜROKRATLARA "BU OYUNA GELMEYİN" DİYE SESLENDİ

“2023'te sandıkları patlatmaya var mıyız? Durmak yok, yola devam, çok çalışacağız. 2023 senesi yaklaştıkça CHP'nin başını çektiği muhalefetin provokasyonları da artıyor. Yalan terörü dahil her şeyi deniyorlar. Bir dönem sığınmacılara karşı vatandaşlarımızı kışkırttılar, daha sonra gençlerimizi galeyana getirmek istediler. Kadrolu militanlarını öne sürerek üniversite gençliğimizi provoke etmek istediler. Neler demediler memurlara, öğretmenlere, tehdit ettiler. Niye? Sen kimsin de benim memurumu tehdit ediyorsun? Sen kimsin de bu ülkede alnının akıyla gelip bir kariyer almış memuru tehdit ediyorsun? Ülkemin memuruna sesleniyorum; sakın ha, bu oyuna gelmeyin. Siz memur olarak görevinizi yaptığınız müddetçe bunlar kılınıza dokunamaz." 

"SERMAYENİN MİLLİYETİ, RENGİ OLMAZ"

Eskişehir programı kapsamında Eskişehir'de fabrika açılışına katılan Erdoğan, "Türkiye küresel firmaların üretim üssü olma yolunda hızla ilerliyor. Sermayenin milliyeti, rengi, inancı olmaz, ülkemize yatırım yapacak, istihdamımıza katkı sağlayacak herkese kapılarımız da yüreğimiz de sonuna kadar açık" ifadelerini kullandı. Erdoğan "Pusuya yatarak ülkemizin tökezlemesini bekleyenlere diyorum ki; hiç heveslenmeyin bu ülkedeki istikrar ve güven ortamını bozmaya hiç kimsenin gücü yetmez" dedi.

KAVALA AÇIKLAMASI: "BÜYÜKELÇİLER İSTENMEYEN ADAM İLAN EDİLECEK TALİMATI VERDİM"

Erdoğan, Eskişehir Millet Bahçesi, İl Halk Kütüphanesi ve Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreninde ise Osman Kavala’nın tahliye edilmesi için ortak açıklama yapan büyükelçiler hakkında konuştu. Erdoğan "Dışişleri Bakanıma 'büyükelçilerin istenmeyen adam ilan edilmesini halledin' talimatı verdim" dedi.

Erdoğan'ın açıklaması şöyle: "Yatıyorlar kalkıyorlar Kavala Kavala... Kavala dediğin Soros'un Türkiye şubesi. 10 büyükelçi onun için Dışişleri Bakanlığı'na geliyor. Bu nasıl terbiyesizliktir, siz burayı neresi zannediyorsunuz ya? Burası Türkiye, Türkiye. Burası bir kabile devleti değil, anlı şanlı Türkiye. Burada Dışişleri'ne gelip de talimat veremezsiniz. Ben Dışişleri Bakanıma talimatı verdim, ne yapması gerektiğini söyledim. Bunların bir an önce istenmeyen adam ilan edilmesini halledeceksiniz dedim. Bunlar Türkiye'yi anlayacaksınız, bileceksiniz. Anlamadığınız gün terk edeceksiniz" ifadelerini kullandı.

DEMİRTAŞ'I "TERÖRİST" DİYEREK HEDEF ALDI

Selahattin Demirtaş'ı da hedef alan Erdoğan,"Bay Kemal, Selo aşağı Selo yukarı diyor çünkü beraber yürüyorlar. Beraber yatıp kalkıyorlar. Bay Kemal bak bizi iyi dinle. Biz milletimizle oturur milletimizle kalkarız. Milletimize yan bakanlarla da en ufak dostluğumuz olmaz. Bunların amaçları her şeye takoz koymak, engel olmak. Terör örgütleri ile işbirliği de yaparlar. Bunlar terörist Selo ile birlik olurlar. Bunlarda ar yok. Yasin Börü'yü öldüren Selo değil miydi? Şimdi kalktılar onu içeriden nasıl çıkarırız onun derdindeler. Yargı ne diyorsa o, çıkaramayacaksınız. Selo'nun eşi televizyona çıkıyor. Senin çocukların masumane de, Yasin Börü'nün geride bıraktığı ailesi ne? Onlar masum değil mi? Onlar şu anda anneleri ile masumane yaşıyorlar? Onları nereye koyacaksın. Sen anasın da Yasin'in anası ana değil mi?"diye konuştu. 

"SIKINTILAR GEÇİCİ"

Zamlar ve artan fiyatları vatandaşlara en az seviyede yansıtıldığını ileri süren Erdoğan, "Dünya ekonomisindeki bozulma birçok alanda fiyat artışına neden oldu. Bu ülkemize de yansıdı. Özellikle enerjide önemli bir bölümünü kendimizden üstlenerek artışları vatandaşlarımıza en az seviyede yansıttık. Bunun bile insanımıza yaşattığı sıkıntıların farkındayız. İstihdamı güçlendirecek, üretimi artıracak bir ekonomi planı ile bu küresel krizi ülkemiz için tarihi bir fırsata çevireceğiz. Yaşadığımız sıkıntılar geçicidir. Ama elde edeceğimiz kazançlar ise nesiller boyu devam edecektir.” dedi. 







Kaynak: Evrensel

Editör: TE Bilişim