Gazete Emek- ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak ilan etmesinin yankıları sürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan Yunanistan ziyareti öncesi Trump'a bir kere daha tepki gösterdi. 


Yunanistan ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı’nda konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdığını açıklayan ABD Başkanı Donald Trump’a tepki gösterdi.

“Kudüs, Müslümanların, Hıristiyanların ve kısmi olarak da Musevilerin adeta ibadetgahı olarak görülmüştür bugüne kadar” diyen Erdoğan, Trump’ın kararının ‘bölgeyi ateş çemberine atmak’ olduğunu belirtti.

ABD’nin Birleşmiş Milletler kararını hiçe saydığını ifade eden Erdoğan, “Ey Trump, sen ne yapmak istiyorsun? Bu nasıl bir yaklaşımdır?” diye sordu.

Erdoğan, “Sayın Trump’ın neye yaranmak istediğini anlamak mümkün değil. Şu anda Sayın Trump’ın bu açıklamaları adeta ‘mikser’ görevi görmeye yöneliktir. Karıştırmaya yöneliktir, barıştırmaya değil” diye konuştu.

Papa, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Almanya, İngiltere, Fransa, İspanya’yla görüşmeler yapacağını söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti:

Sayın Trump, ‘Ben güçlüyüm, öyleyse haklıyım’ diyorsa yanılıyordur. Güçlü olmak, haklı olmak değildir. Haklı olan güçlüdür, bunu bilmesi lazım.

Editör: TE Bilişim