Gazeteemek- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Referandum çalışmaları sürüyor. Erdoğan Referandum çalışmaları kapsamında Bursa'da konuştu. Erdoğan burada Avrupa Birliği ve HDP'ye ilişkin dikkat çekici açıklamalarda bulundu. 

Müslüman olduğumuz için bizi AB'ye almıyorlar

Avrupa Birliği ülkelerinin kuruluş yıl dönümünde Papa’nın huzuruna gittiğini belirten Erdoğan, “Vatikan, AB üyesi değil. Orada çok önemli bir kilisede bir araya geldiler. Bunların içinde Protestan, ateist var. Ya siz ne zamandan beri birbirinizle içiçeydiniz. Bunlar tek millet, gerisini söylemiyorum. Ülkemizle mukayese edilemeyecek ülkeleri üye yaptılar. Ama Türkiye’yi neden dışarıda tuttuklarını anladık. Niye yüzde 99’u Müslüman bir ülke” dedi. 16 Nisan referandumundan sonra AB üyeliğinin konuşulacağını kaydeden Erdoğan, “Bizim bunların kriterine ihtiyacımız yok. Bizim Ankara kriterlerimiz var. Biz demokrasiyi onlar istediği için değil kendi vatandaşlarımız buna layık olduğu için ve onlardan daha iyi yapıyoruz. Bugünün hasta adamı artık AB’dir” diye konuştu.

Ey katil Esed

İdlib’de yaşanan katliama değinen Erdoğan, “Ey katil Esed! Sen bunların ahından nasıl kurtulacaksın? Ey buna sessiz kalan dünya, BM, bunun hesabını nasıl vereceksiniz? Biz oradan alabildiklerimi alıyoruz, ülkemizde tedavi ediyoruz. Üzüntülüyüm, bir baba olarak üzülüyorum. O yavruların durumu ciğerleri dağlıyor” dedi.

Fırat  Kalkanı harekatının bittiğini belirten Erdoğan sırada ise Minbiç'in olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı,"Bize diz çöktüreceklerini zannedenleri sıcak bir yaz bekliyor.” diye konuştu. 

İçişleri Bakanıma söyledim bu HDP'ye müdahale etti

Bir kez daha HDP'yi de çok sert eleştiren Erdoğan, “Bu HDP’liler var ya tek millet tek bayrak tek vatan rabiamıza öfkelenmiş onlar diyorlar ki ‘Biz bunu kabul etmiyoruz.’ Buna karşı bazı şeyler üretmişler. İçişleri Bakanlığımız müdahale etti, gereken dersi verdi. Yol geçen hanı değil bu ülke istediğin gibi terör estiremezsin. Nereye müsaade edersek oraya hakkın hukukun neyse oraya. Bu ülkede adalet var hak var hukuk var. Silahla korkuyla bu işi yapamazsın silahsa, en güçlü silah devletin elindedir.” 

Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim