Gazete Emek- Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Partisinin Mersin İl Kongresinde yaptığı konuşmasında terörle mücadele konusunda kararlı olduklarını belirtip, "Tek millet, tek bayrak , tek devlet, tek vatan" dediği sırada sayı sayarken elinin aldığı şekil, 'bozkurt işareti' olarak yorumlandı. Ardından da 'rabia' işareti yapan Erdoğan'a MHP'den tepki geldi.

MHP'li Atila Kaya, Erdoğan için "Parmaklarıyla 'Rabia'sını sayarken araya Bozkurt işaretini de sıkıştırmış; buna da sevinenler olmuş... Allahtan, zamanında bizi uyarmıştı: "gerekirse papaz elbisesi bile giyerim" diye de, şaşırmadık!" dedi.


"Biz her türlü milliyetçiliği ayaklarının altına almış bir iktidarız"
 
Erdoğan, 17 Şubat 2013 tarihinde “Bizde ayrım yok, bölücülük yok, bölgesel milliyetçilik yok, etnik milliyetçilik yok, dinsel milliyetçilik de yok. Kimse bizim karşımıza Kürtlükle, Türklükle çıkmasın. Biz her türlü milliyetçiliği ayaklarının altına almış bir iktidarız” demişti.


'Erdoğan'a bozkur selamı verdim, korumalar omzumu çıkardı' demişti.

Eskişehir’de miting öncesinde otobüsten halkı selamlayan Başbakan Tayyip Erdoğan’a ’bozkurt’ selamı ile karşılık veren bir kadının, Başbakanlık korumaları tarafından darp edildiği iddia edilmişti.


Kaynak: Cumhuriyet
 

Editör: TE Bilişim