Gazete Emek-Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başdanışmanlarından Özlem Zengin, katıldığı toplantıda dikkat  ilginç açıklamalarda bulundu. 


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanlarından Özlem Zengin, Türkiye'den kadın girişimcilerin katıldığı toplantıda, en iyi fikirlerinin bulaşık yıkarken aklına geldiğini söyledi.

Bingöl Üniversitesi Kongre Merkezi'nde düzenlenen Ulusal Kadın Girişimciliği Kongresi, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Özlem Zengin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, Bingöl Valisi Ali Mantı, 81 ilin kadın girişimcileri ve çeşitli sivil toplum kuruluşunun temsilcilerinin katımıyla düzenlendi. 

'KADINLARA FİKİRLER ZOR ZAMANLARDA GELİR'

Burada bir konuşma yapan Özlem Zengin, kadınlar hakkında konuşulurken kalıplar üzerinden gidildiğini belirtirken şu ifadeleri kullandı:

"Termoloji olarak kadın emeğini geçtiğimizi düşünüyorum. Artık kadın fikri, kadın fikriyatı daha çok öne çıkıyor. Kadın fikrini öne çıkaran işlere imza öncülük etmemiz lazım. Artık dünya pırıltılı bir şeyler arıyor. Orijinal bir fikir arıyor. Bu orijinal fikri bulmaya kadınlar bence çok yakın. Neden yakınlar? Kendi hayatımda hep gözlemlemişimdir. Fikirler kolay zamanda gelmez. Hep zor zamanda gelir. Kadınların hayatı da hep böyledir. Samimiyetle söylüyorum, en iyi fikirlerim hep bulaşık yıkarken aklıma gelir."

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da, "Kadın ve erkek, bir kuşun iki kanadı gibidir. Biri olmasa, kuşun uçması mümkün değildir. Bingöl bu vizyonda hareket ettiği için, öne çıkmaktadır. Bingöl Ticaret Sanayi Odamız sayesinde Bingöl çobantaşı kavurması coğrafi işaret tescilini aldı. Sırada Bingöl balı ve Gazik kaymağı var. Onları da tescillemek için başvurularını yaptılar. Bingöl'ün kendi değerlerine ancak böyle sahip çıkılır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Sputnik

Editör: TE Bilişim