Gazete Emek- Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan partisinin haftalık olağan grup toplantısında Afrin ve Minbiç'e yönelik mesajlar verdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin operasyonunun sınırlanmasını isteyen ABD yönetimine isim vermeden tepki gösterdi. Erdoğan, şöyle dedi: "Afrin'deki operasyonlar İdlib'le devam edecek. İkide bir bize şunu soruyorlar 'Ne zaman bitireceksiniz' Siz Afganistan'daki, Irak'taki operasyonlarınızı ne zaman bitirdiniz Münbiç'e de topraklarını asıl sahiplerine teslim etmek için geleceğiz."

Erdoğan konuşmasının devamında şunları söyledi: 

İŞLERİNE GELMEYİNCE BİZE TABANCA VERMEYENLER: 

Kendi göbeğimizi kendimiz kesmediğimiz takdirde bize verilen bir vidanın dahi yeri geldiğinde baskı hatta şantaj malzemesine dönüştürüldüğünü gördük. İşlerine gelmeyince bize tabanca vermeyenlerin diğer silahlar konusunda nasıl bir tavır içerisinde olabileceğini az çok tahmin edersiniz.

Ülkemizde tasarlanabilecek üretilebilecek hiçbir ürünü yazılımı sistemi acil durumlar haricinde kesinlikle dışarıdan hazır olarak almayacağız. Gerekirse daha çok zaman para harcayacak ama mutlaka kendi tasarımlarımızı geliştireceğiz.


VATİKAN ZİYARETİ: 

Sayın Papa’nın ülkemizle yakın işbirliğine önem verdiğini gördük. Yabancı düşmanlığından duyduğumuz endişeyi Sayın Papa ile paylaştık. Kudüs meselesinde ortaya konulan dayanışma ciddi manada BM Genel Kurulu’ndaki oylamayı sarsmıştır. 128 oyla Kudüs meselesinde Amerika adeta BM Genel Kurulu’nda reddedilmiştir.

AFRİN OPERASYONU BAŞARIYLA SÜRÜYOR: 

Suriye’nin Afrin bölgesindeki bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik 20 Ocak’ta başlattığımız Zeytin Dalı operasyonu başarıyla sürüyor. Rakam olarak ifade edilen her bir kaybımızın annesiyle babasıyla kardeşiyle evliyse eşiyle varsa çocuğuyla başlı başına birer dünya olduğunu biliyoruz. Tüm imkanlarımızla bu operasyonda da şehit olan kardeşlerimizin ailelerinin yanındayız yanında olmayı da sürdüreceğiz.

10 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUN  YAZDIĞI ŞİİRİ OKUDU: 

Türkiye bin yıldır olduğu gibi bugün de şehitlerinin ve gazilerinin omuzlarının üzerinde istiklaline ve istikbaline güvenle bakmayı sürdürüyor. Size Erzincan’da yaşayan 10 yaşındaki kız evladımızın şehitlerimiz için yazdığı şiirden okumak istiyorum. Sayın Başbakan bunu iyi dinlemen lazım. ‘Oğlun Şehit… çatma kaşını Anne. Metin ol da dik tut başını Anne. Gel; öp… kokla… mezar taşımı Anne. Akıtma gözünden yaşını Anne! Olsa da bu dünyada gönlün ezik. Eğilme kimseye tut başını dik! Bu duygular bize tanıdık bildik. Akıtma gözünden yaşını Anne! Ölüm vaktin gelsin kavuşacağız. Albayrak altında buluşacağız. Mahşerde birleşip sarılacağız. Akıtma gözünden yaşını Anne!’ Biz tek vatan tek millet tek bayrak tek devlet diyerek kararımızı verdik tüm dünyaya da bunu ilan ettik.”

BİZİ ÖYLE ÇOK ZORLADILAR Kİ: 

Barış için huzur için elimizden geleni yapmaktan çekinmeyiz. Son 2 asrı hep fedakarlıkla geçirdik. Gözümüzün önünde yalanla diplomatik sahtekarlıklarla 5 milyon metrekarelik vatanımız adeta talan edildi geriye kala kala 780 bin kilometrekare bu ülke kaldı. Birileri bunu da bize herhalde çok görüyor Bizi öyle çok zorladılar ki sonunda uyuyan devi uyandırdılar. Bunu böyle bilsinler. Türkiye’yi güya DEAŞ’la mücadele diyerek toparladıkları çapulcularla aynı tefeye koyanlar kimin eşkıya sürüsü kimin devlet olduğunu yavaş yavaş görmeye başladılar. Bizi öyle zorladılar ki sonunda uyuyan devi uyandırdılar. bunu böyle bilsinler. Türk milleti üzerinden asırlık rehaveti atıyor. Bu gerçeği gören yüz milyonlarca kardeşimiz başarımız için dua ediyor. Türkiye’nin her başarısı milyonlarca yürekte yeni bir umut kıpırtısı olarak dalga dalga büyüyor.


OPERASYONLAR İDLİB’LE SÜRECEK: 

Can tatlıdır kimse canını kolay kolay tehlikeye atmaz. Evlatlarımız can siperane bir mücadele yürütürken bize mesaj veriyorlar bu mesaj tüm milletimiz için daha büyük bir Türkiye’yi inşa etmekle sorumlu olduğumuzdur. 2023 hedeflerine ulaşmak bunun sadece ilk adımıdır.

Afrin’deki operasyonlar İdlib’le devam edecek. İkide bir bize şunu soruyorlar ‘Ne zaman bitireceksiniz’ Biz de onlara soruyoruz ki Siz Afganistan’daki, Irak’taki operasyonlarınızı ne zaman bitirdiniz. 18 senedir oradasınız. Sınırdaş değilsiniz, komşu değilsiniz, ne işiniz var oralarda. Münbiç’e de topraklarını asıl sahiplerine teslim etmek için geleceğiz.

PARTİLİ KADIN TÜRKÜ SÖYLEDİ, ERDOĞAN KONUŞMASIN ARA VERİP DİNLEDİ

Erdoğan, Meclis’teki AK Parti grubunda konuşurken sözleri izleyici olarak balkonda gençlerin sloganlarıyla sık sık kesildi. Ak Partili gençler, “Reis bizi Afrin’e götür”, “Şehitler Ölmez vatan bölünmez” şeklinde sloganlar attılar. Erdoğon, kendisine Erzincan’dan gönderildiğini bir şiiri “10 yaşındaki kız evladımızın şehitlerimiz için yazdığı şiirden okumak istiyorum. Sayın Başbakan bunu iyi dinlemen lazım” diyerek okudu.

Erdoğan’ın konuşmasını balkondan izleyen partililer arasında yer alan bir kadın ayağa kalkarak bir türküyü Erdoğan’a uyarlayarak söyledi. Eline mikrofon verilen kadının söylediği ve televizyonların da canlı yayından aktardığı türküyü Erdoğan sonuna kadar dinledi.

Editör: TE Bilişim