Gazete Emek- “Türkiye için güven ve istikrar” sloganıyla düzenlenen AKP’nin 7’nci Büyük Olağan Kongresi Ankara Spor Salonu’nda başladı. Öte yandan AKP 7. Olağan Kongresi öncesinde kongre için Türkiye’nin pek çok yerinden Ankara’ya gelen otobüslerdeki sosyal mesafesiz görüntüler, vaka sayısının arttığı bugünlerde büyük tepki çekti.

Kongre Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın salona girmesinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından kongrenin gündemi okundu ve AKP’nin tarihini anlatan bir video izletildi.

ÖZLEM ZENGİN VE ŞAMİL TAYYAR AKP MKYK’DA

AKP’nin yeni Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) kadrosu belli oldu. Tüzük değişikliğiyle MKYK üye sayısı 75’e çıktı. Grup başkanvekili Özlem Zengin, Metin Külünk ve Şamil Tayyar da MKYK’da yer aldı. Ayrıca İYİ Parti’den istifa edip, AKP’ye katılan Tuba Vural Çokal da listeye giren yeni isim oldu. Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal ise MKYK listesinde yer almadı.

YILDIRIM VE KURTULMUŞ YENİ GENEL BAŞKAN VEKİLLERİ

Eski milletvekillerinden Abdurrahman Kurt ve AKP’nin kurucu üyelerinden Ayşe Böhürler de listeye giren isimler arasında yer aldı. TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ MKYK’nın yeni isimlerinden oldu. AKP’nin yeni genel başkan vekilleri Binali Yıldırım ve Numan Kurtulmuş oldu. AKP MKYK listesinin tamamı ise şu şekilde:

TIKLAYIN- CNN Türk’te Altan Tan ile Hulki Cevizoğlu arasında PKK kavgası: Cevizoğlu yayını terk etti

DİVAN BAŞKANLIĞINA ALİ İHSAN YAVUZ SEÇİLDİ

AKP Tüzüğü’nün ilgili maddeleri uyarınca, kongreyi yönetmek ve divan başkanlığını yürütmek üzere divan başkanı ve üyelikleri için seçim yapıldı. AKP Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, salonda kongrenin toplanması için gereken delege sayısının tespit edildiğini, yeterli çoğunluğun hazır bulunduğunu, böylelikle kongrenin açıldığını ilan etti. Kandemir, tüzüğün ilgili maddeleri uyarınca açık oylamayla divan ve divan kurulunun tek bir liste halinde oylanmasının kabul edildiğini belirtti.

Kongrede, divan başkanı ve divan üyelikleri seçiminin liste yöntemine göre, birlikte ve aynı anda yapılması arz ve teklif edildi. Teklifin kabul edilmesinin ardından, divan başkanı ve üyeleri belirlendi. Divan Başkanlığı’na Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz seçildi.

TIKLAYIN- “Tansu Çiler, AKP ile siyasete geri dönüyor”

“MKYK’DAKİ ÜYE SAYISI 75’E ÇIKARILDI”

Erdoğan, kongre salonuna girmeden önce, dışarıda bekleyenlere kısa bir konuşma yaptı. Erdoğan konuşmasında, şu ifadeleri kullandı:

“Kar yağışının tüm mikropları temizlediği anlamlı buluşmada hepinizi selamlıyorum. Biraz sonra 7. olağan büyük kongremizi yapacağız. Ve hamdolsun şu ana kadar kurulduğumuzdan bu yana son olarak üye kayıtlarını istediğimde 13 milyon 500 bin üyeye ulaştığımızı gördüm. 1 milyonu aşkın genç, 5 milyonu aşkın kadın üyesiyle bırakın Türkiye’yi dünyada böyle bir parti yok. Tüzük ile MKYK üye sayısı 75 e çıkacak. Yeni bir kadro ile yola devam ediyoruz. Yedekler de 35 üye birlikte çalışacaklar. Asıl üyeler gibi.”

TIKLAYIN- Hakkında siyaset yasağı istenen Altan Tan’dan çözüm süreci ve Hakan Fidan’a ilişkin dikkat çeken sözler

“BİZ FANİLERİN ELBETTE EKSİĞİ VE HATASI OLMUŞTUR”

Konuşmasının ardından salona geçen Erdoğan, tek tek illerden gelen katılımcıları selamlayarak konuşmasına başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının satırbaşları şöyle:

“Her işimize olduğu gibi, insanlığa, ümmete, milletimize, ülkemize hizmet mücadelemizin yeni bir safhasının ilk adımı olarak gördüğümüz bu kongremize de Rabbimize niyazla başlıyoruz. Biz, bugüne kadar hangi mücadeleyi yürütmüşsek, hangi başarıları kazanmışsak, hepsini de işte bu iman, işte bu inanç, işte bu azim sayesinde gerçekleştirdik. Bundan sonra da aynı hissiyatla, Sırat-ı Müstakim üzere yürümeye, ter dökmeye, gerektiğinde canımızı ortaya koymaya devam edeceğiz. Eksikten ve yanlıştan münezzeh olan sadece Rabbimizdir. Biz fanilerin elbette hatası ve eksiği olmuştur, olacaktır. Önemli olan istikameti doğru, kalbi ferah, yüreği sağlam, azmi güçlü tutmaktır. Gerisi Allah’ın yazgısı ve milletimizin takdiridir.

“2053 VİZYONUNA İNŞALLAH CUMHUR İTTİFAKI’YLA KAVUŞACAĞIZ”

Milletimizin 15 Temmuz gecesi meydanlarda kurduğu Cumhur İttifakını, Milliyetçi Hareket Partisi ile birlikte seçimlerde ve Meclis’te devam ettirerek, mücadelemizin saflarını tahkim ettik ve genişlettik. Hangi partiden olursa olsun, Cumhur İttifakı’na destek olan her bir kardeşime ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Türkiye’yi önce 2023 hedeflerine, ardından da 2053 vizyonuna inşallah bu ittifakla kavuşturacağız.

Asırlarca 3 kıta 7 iklimi idare etmiş devletini, 7 düvelin leş kargaları gibi başına üşüşmesiyle kaybeden milletimizin, İstiklal Marşımızda ruh ve vücut bulan zaferinin hikmetini arayanlar, önce buraya bakmalıdır. Tek parti faşizminden darbe ve vesayet cenderesine, bunların yol açtığı siyasi, sosyal, ekonomik krizlerden, bölgesel ve küresel tehditlere kadar nice zorlu mücadeleyi, yine aynı anlayışla yürüttük.

“BU DEFA FARKLI BİR TÜRKİYE VAR”

Geçtiğimiz 19 yılda, Türkiye’yi demokraside ve kalkınmada dünyanın en ileri ülkeleri seviyesine getirmek için attığımız her adımda, gücümüzü ve cesaretimizi, milletimizin binlerce yıllık bu birikiminden aldık. Bugün, insanlığın yakın tarihin en önemli sağlık kriziyle boğuştuğu, küresel siyasi ve ekonomik sistemin köklerinden sarsıldığı, yeni arayışların filiz vermeye başladığı bir dönemden geçiyoruz.

Ülkemizi ve milletimizi, sürekli kendi iç sıkıntılarıyla meşgul ederek, son iki asırdır bu tür köklü değişimlerin dışında tutanlar, yine aynı oyunun peşindeler. Ama bu defa başaramayacaklar. Çünkü bu defa farklı bir Türkiye var. Bu defa, kökenine, inancına, meşrebine bakmaksızın 84 milyon vatandaşıyla tek millet diyen bir Türkiye var.

Ellerinden gelse, ‘yağmurlu havada ülkemize bir bardak su vermeyecek’ olanların her gün karşımıza yeni dayatmalarla çıkmaları, bizi yolumuzdan döndüremedi, döndüremeyecektir. Ahd ediyorum yine döndüremeyecektir. Türkiye’yi, kendi halkı ve Yunus’un ‘Bir ben vardır bende, benden içeri’ deyişinde olduğu gibi temsil ettiği tüm değerler adına, yeni küresel siyasi ve ekonomik düzenin asli unsurlarından biri yapmakta kararlıyız.”

ERDOĞAN YENİDEN GENEL BAŞKAN SEÇİLDİ

Tek listeyle gidilen kongrede Erdoğan, yeniden AKP Genel Başkanlığına seçildi.

1560 delege ile toplanacağı açıklanan kongrede 1431 oy kullanıldı. Erdoğan, 1428 geçerli oyun tamamını alarak bir kez daha AKP Genel Başkanı oldu.

Kongre Divan Başkanı Ali İhsan Yavuz, seçim sonuçlarına göre 1431 oy kullandığını, 1428 oyun geçerli, 3 oyun geçersiz sayıldığını bildirdi.

Erdoğan kısa bir teşekkür konuşması yaptıktan sonra yeni “MKYK’miz ile bu akşam ilk toplantımızı yapacağız” diye konuştu.

Kaynak: Dokuz8haber

Editör: TE Bilişim