Gazete EmekCumhurbaşkanı Erdoğan, Fransız televizyonu France 24’e dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Rojava bölgesinde Türkiye'yi tehdit edici bir durum olması durumunda müdahale edeceklerini söyledi. 


Erdoğan, “Katar’a hâlâ sadık olduklarını ama istenmesi halinde askeri üssü kaldıracaklarını” söyledi.

ABD’nin YPG’ye silah vermesine de değinen Erdoğan, “ABD’nin Suriye’de YPG/PYD’ye verdiği silahları geri alabileceğine inanmak imkansız” dedi. 


Erdoğan, Almanya’daki mevcut yönetimi Nazi dönemine benzetmek konusunda pişmanlık duymadığını belirtti.

Erdoğan, şiddet olmaması halinde Adalet Yürüyüşü’nün İstanbul’a ulaşmasına izin verileceğini söyledi.

Türkiye’nin “Kürt güçlerini püskürtmek için” Suriye’nin kuzeyine askeri harekat yapmaya hazır olduğunu kaydeden Erdoğan, “Kürt güçlerinden bir tehdit gelmesi halinde, Türk askeri zaten sahada olan Özgür Suriye Ordusu’yla operasyonlar yapacak” dedi.

Suriye’de çatışmasızlık bölgesi oluşturulabileceğini ifade eden Erdoğan, “Bölgede Türk ve Rus askerleri tarafından kısa süre içinde bir çatışmasızlık bölgesi oluşturulabilir” şeklinde konuştu.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin 25 Eylül’de düzenlemeyi planladığı referandumun Irak’ın toprak bütünlüğünü tehlikeye atacağını savunan Erdoğan, bu oylamaya karşı çıktığını da belirtti. Erdoğan, “Iraklı Kürtler pişman olacak” dedi. 

Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim