Gazete Emek- Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da katıldığı toplantıda İstanbul'da ne kadar Kürt yaşadığına ilişkin açıklama yaptı. Bu kişilerin nasıl tespit edildiğini ise açıklamadı. 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İstanbul'da 3 milyon Kürt kardeşimiz var. Onların oyu da İmamoğlu'na gidecekmiş. Var mı böyle bir şey? Öyleyse Kürt kardeşlerimizle birlikte pazar günü bunlara bir Osmanlı tokadı yapıştırmamız lazım” dedi.


Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen “Büyük Trabzonlular Buluşması”na katıldı.

Erdoğan, “Seçimlerden sonra Ayasofya'yı tekrar aslına rücu ettirebiliriz. Bu ne demektir? Yani Ayasofya'yı müze olmaktan çıkarıp Ayasofya'yı cami ismiyle müsemma hale getiririz” ifadelerini kullandı.


Kendilerinin hiçbir zaman hamasete ve popülizme tevessül etmediklerini belirten Erdoğan, "Hiç kimseye iftira atmadık, kara çalmadık. Muhalefet, meydanları çamur siyasetiyle yalan, bühtan siyasetiyle kirletirken biz yaptıklarımızdan ve yapacaklarımızdan bahsettik” diye konuştu.


“Böyle bir şey çıkarman mümkün değil”


Erdoğan, ABD'nin Golan Tepeleri kararnamesine ilişkin, “AB bunu kabul etmiyor, İslam İşbirliği Teşkilatı olarak bizler etmiyoruz, Rusya kabul etmiyor, Çin kabul etmiyor, BM Güvenlik Konseyi'nden böyle bir şey çıkarman mümkün değil. Ali kıran başkesen... Var mı böyle bir şey? Biz hangi dünyada yaşıyoruz?” dedi.


“İstanbul'da 3 milyon Kürt kardeşimiz var” diyen Erdoğan, sözlerine şunları ekledi:

“Onların oyu da İmamoğlu'na gidecekmiş. Var mı böyle bir şey? Öyleyse Kürt kardeşlerimizle birlikte pazar günü bunlara bir Osmanlı tokadı yapıştırmamız lazım” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim