Gazete Emek-  Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trabzon'daki toplu açılış töreninde halka hitap etti. 

Erdoğan'ın konuşmasının ana hatları şöyle:

- Hiçbir şehidimizin tek damla kanı, hiçbir kahramanımızın fedakarlığı boşa gitmemiştir, gitmeyecektir.

- (Alandakilerin "Meclis'te terörist istemiyoruz" sloganları üzerine) Bildiğiniz gibi PKK'ya terör örgütü diyemeyen Meclis'teki uzantılarına şehirlerimizde sandıkta gereken dersi verelim. İşte buyurun Diyarbakır, Mardin, Van, buradaki belediye başkanlarını, idari bir kararla görevden aldık mı? Aldık. Zira benim milletimin alın terinden ödediği vergilerle, oralara gönderilen parayı, kalkıp da Kandil'e, terör örgütlerine gönderenleri hiçbir zaman biz görmemezlikten gelemeyiz, onları kapıya koyarız. Şu anda koyduk mu? Koyduk ama CHP çıkıyor, ne diyor? 'Bu, hak ve özgürlüklere, demokrasiye aykırıdır.'

- Bay Kemal, sen bu terör örgütünün mensuplarıyla Ankara'dan İstanbul'a yürüyebilirsin ama bizim bu terör örgütlerinin temsilcileriyle en ufak bir dirsek temasımız olamaz. Cumhurbaşkanı olarak bugüne kadar hiçbir davetime bunları asla davet etmedim, etmem. Çünkü sizler bana bu görevi öyle verdiniz."

- Aşkı ve davası olmayanlar, şehir felaketin pençesinde kıvranırken, önceliğini tatile verebilir. Şehri sevmeyenler İstanbul sel felaketi yaşarken tatil yaptı. Bu aziz şehrin (İstanbul'un) bölücü örgütün destekçilerine peşkeş çekilmesine mani olacağız.

- Çarpık siyasi anlayışın en başında CHP ile HDP yer alıyor. Hadi, HDP terör örgütünün uzantısı olmaktan hiçbir zaman kendini kurtaramadı. Peki ama yaşını Cumhuriyet ile bir tutan CHP'ye ne oluyor?


'KİMİN YANINDASIN?'

- CHP, sen kimin yanındasın? Eğer 'Türkiye'nin yanında olduğunu' söylüyorsan, o zaman milletimize düşmanlık edenlerin yanında ne işin var?

- (CHP'ye) Milletimiz sizden istiklalimizi ve istikbalimizi ilgilendiren konularda yuvarlık laflar değil, delikanlıca tavır bekliyor.

- CHP yönetimine, evlatlarına bir utanç değil, şeref mirası bırakmaları çağrısında bulunuyorum. Kazandığınız üç beş belediye sizi yanıltmasın.

EMİNE BULUT CİNAYETİ: 'VAHŞET, ALÇAKLIK, ADİLİK'

- İdam kararını benim cumhurbaşkanı olarak tek başına çıkarma yetkim yok. Parlamentodan çıkıp gelirse onaylayacağımı söylemem zaten.

- Emine Bulut hanımefendi ile ilgili olay, yenilir yutulur bir olay değil. Bu ciddi bir vahşet, alçaklık, adiliktir. Vicdanımızın kabul etmesi mümkün değil, hukukun kabul etmesi de mümkün değil.

Kaynak: Sputnik

Editör: TE Bilişim